Koli Xoxi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Koli Xoxi (1923-2013) është historian dhe filozof shqiptar nga Voskopoja i lindur në vitin 1923. Studjoi në Kroaci dhe ish Bashkimi Sovjetik dhe mbajti titullin shkencor Profesor por punoi si akademik dhe përgjatë jetës profesionale njihet si autor i disa studimeve të rëndësishme me natyrë kombëtare dhe ndërkombtare.

Veprat kryesore studimore[redakto | përpunoni burim]

Vlerësime[redakto | përpunoni burim]

  • Franca e nderoi me urdhrin Kalorës i Legjionit të Nderit.

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]

  • trove.nla.gov.au
  • bksh.al
  • [1]=Books&f[names_facet][]=Xoxi%2C+Koli&f[schools_facet][]=UW+Madison&per_page=10&sort=score+desc%2C+year_sort+desc%2C+title_sort+asc&view=list library.wisc.edu]