Jump to content

Konfederata Ndërkombëtare e Sindikatave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Konfederata Ndërkombëtare e Sindikatave (anglisht: International Trade Union Confederation - ITUC; frëngjisht: Confédération syndicale internationale (CSI);; gjermanisht: Internationaler Gewerkschaftsbund - IGB); spanjisht: Confederación Sindical Internacional -CSI) është federata më e madhe e sindikatave në botë.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendet me ngjyrë blu të hapur kanë nga një degë në ITUC

Këshilli Rajonal Pan-Evropian (PERC), një organizatë sindikaliste evropiane në kuadër të ITUC u formua më 19 mars 2007. Ai përbëhet nga 87 qendra kombëtare sindikale dhe një anëtarësi totale prej 87 milionësh. Ai punon ngushtë me Konfederatën Evropiane të Sindikatave (ETUC). ITUC mbledh kapitalin nëpërmjet ngarkimit të detyrimeve ndaj organizatave të saj anëtare. [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Fabio Bertini (2011), Gilliatt e la piovra. Il sindacalismo internazionale dalle origini ad oggi (1776-2006), Roma, Aracne
  • Ed Mustill (2013), The Global Labour Movement: An Introduction, a short guide to the global union federations, the ITUC, and other international bodies

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Rehli, Florian (2010). "International Trade Union Confederation". International Encyclopedia of Civil Society (në anglisht). SpringerLink. fq. 894–895. doi:10.1007/978-0-387-93996-4_409. ISBN 978-0-387-93994-0.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]