Jump to content

Konteksti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Konteksti është një fjalë me prejardhje nga latinishtja contextus, që ka kuptimin thurje e përbashkët e fjalive, lidhje e fjalëve. Konteksti është një fjale apo një grup fjalësh apo një tekst dhe ku te gjitha bashke ndihmojmë per te percaktuar sakte dhe per te gjetur kuptimin e nje fjale te caktuar. Gjithashtu Konteksti në tregime, vepra letrare etj. mund të jetë çfarë lexuesi mendon se çka dashur autori të përcjellë përmes kësaj vepre.