Jump to content

Kontrata e punës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kontratë për pjesëmarrje në një program televiziv, 1975

Kontrata e Punës është një lloj kontrate që përdoret në ligjin e punës për t'i atribuar të drejtat dhe përgjegjësitë ndërmjet palëve në një ujdi. Kontrata është midis një "punonjësi" dhe një "punëdhënësi". Ajo ka lindur nga ligji i vjetër zotëri-shërbëtori, i përdorur para shekullit të 20-të. Kontratat e punës mbështeten në konceptin e autoritetit, në të cilin punëmarrësi pranon të pranojë autoritetin e punëdhënësit dhe në këmbim, punëdhënësi pranon t'i paguajë punonjësit një pagë të caktuar.[1]

Llojet e Punësimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Llojet e Kontratave të Punës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Struktura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klauzola të Përbashkëta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Implikimet Ligjore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kritika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Employment contract", Wikipedia (në anglisht), 2022-08-14, marrë më 2022-12-20