Jump to content

Kristofer Hitçens

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Christopher Hitchens në vitin 2007.

Kristofer Hiçens ishte një gazetar, autor, diskutues i madh anglo-amerikan. Ai njihet në Shtetet e Bashkuara për debatet e tij me debatuesit fetare, dhe për librin e tij rreth fesë dhe besimit fetar me titullin "Zoti nuk është i Madh" - Si feja helmon gjithçka". Ai ishte një kritik i shquar fesë, dhe një anti-teist, ai tha se një person "mund të jetë një ateist dhe uroj se besimi në Zot mund të jetë i saktë", por ndërsa "një anti-teist, një term që unë po përpiqem për të marrë në qarkullim, është dikush që lirohet se nuk ka prova për një pohim të tillë". [1] Sipas Hitchensit, koncepti i Zotit ose një Qenie Supreme është një besim totalitar që shkatërron lirinë individuale, dhe pohon se shprehja e lirë dhe zbulimet shkencore duhet të zëvendësojnë fenë si një mjet për të mësuar etikën dhe definimin e qytetërimit njerëzor. Polemika anti-feja e tij, "Zoti nuk është i Madh", shitur mbi 500.000 kopje.

Paraqitjet në filma dhe televizion

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas bazave të dhënave: Hitchens Web dhe Charlie Rose nga Internet Movie Database.[2][3][4]

Year Film, DVD, or TV Episode
1984 Opinions: "Greece to their Rome"
1988 Frontiers (TV series)
1993 Everything You Need to Know
1994 Tracking Down Maggie: The Unofficial Biography of Margaret Thatcher
Hell's Angel
1996 Where's Elvis This Week?
1996–2010 Charlie Rose (talk show) (13 episodes)
1998 Princess Diana: The Mourning After
1999–2001 Politically Incorrect with Bill Maher
1999–2002 Dennis Miller Live (TV show; 4 episodes)
2002 The Trials of Henry Kissinger
2003 Hidden in Plain Sight
2003–2009 Real Time with Bill Maher (TV show; 6 episodes)
2004 Mel Gibson: God's Lethal Weapon
2004–2006 Newsnight (TV show; 3 episodes)
2004–2010 The Daily Show (TV show; 4 episodes)
2005 Penn & Teller: Bullshit! (TV show; 1 episode, s03e05)
The Al Franken Show (TV show; 1 episode)
Confronting Iraq: Conflict and Hope
Heaven on Earth: The Rise and Fall of Socialism
2005–2008 Hardball with Chris Matthews (TV show; 3 episodes)
2006 American Zeitgeist
Blog Wars
2007 Manufacturing Dissent
Question Time (TV series) (1 episode)
Your Mommy Kills Animals
Personal Che
Heckler
In Pot We Trust
2008 Can Atheism Save Europe? (DVD; 9 August 2005 debate with John Lennox at the Edinburgh International Festival)
Discussions with Richard Dawkins: Episode 1: "The Four Horsemen" (DVD; 30 September 2007)
Expelled: No Intelligence Allowed

2009 Holy Hell (Chap. 5 in 6 Part Web Film on iTunes)[5]
God on Trial (DVD; September 2008 debate with Dinesh D'Souza)
Presidency
Collision: "Is Christianity GOOD for the World?" (DVD; Fall 2008 debates with Douglas Wilson)
Does God Exist? (DVD; 4 April 2009 debate with William Lane Craig)
2010 Phil Ochs: There But For Fortune
The God Debates, Part I: A Spirited Discussion (DVD; debate with Shmuley Boteach; Host: Mark Derry; Commentary: Miles Redfield)
2011 Is God Great? (DVD; 3 March 2009 debate with John Lennox at Samford University)
92Y: Christopher Hitchens (DVD; 8 June 2010 dialogue with Salman Rushdie at 92nd Street Y)
ABC Lateline[6] (TV show, 2 episodes)


  1. ^ Andre Mayer (14 maj 2007). "Nothing sacred—Journalist and provocateur Christopher Hitchens picks a fight with God". Canadian Broadcasting Corporation. Arkivuar nga origjinali më 16 maj 2007. Marrë më 29 qershor 2008. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Christopher Hitchens". Internet Movie Database. Marrë më 6 prill 2010. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "Hitchens Web". Marrë më 7 prill 2010. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ "Charlie Rose". Marrë më 17 gusht 2010. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Cangialosi, Jason. "nterview with 'Holy Hell' Filmmaker Rafael Antonio Ruiz". Yahoo! Inc. Arkivuar nga origjinali më 30 maj 2013. Marrë më 1 shkurt 2013. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ "ABC Lateline interview". Marrë më 10 gusht 2012. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)