Kualifikueset e EuroBasket 2017

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ky artikull përshkruan procedurën e kualifikimit për EuroBasket 2017.

Formati kualifikues [Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të gjitha skuadrat te cilat nuk janë kualifikuar ende për EuroBasket 2017 janë ndarë në gjashtë grupe me nga katër ekipe dhe një më shumë së tre. Fituesit e çdo grupi do të avancojnë dhe katër më të mirat e vendeve të dytë do të kualifikohen për në fazën finale.[1]

Kosova do të të bëjë pjesë për herë të parë në një përballje ndërkombëtare, ndërsa Shqipëria dhe Qipro kthehen pasi nuk morën pjesë në edicionin e shkuar.

Federata e Basketbollit e Rusisë është pezulluar nga FIBA, në korrik të vitit 2015,[2] , por më pas anëtarësimi i tyre u rivendos në nëntor 2015.[3]

Pozicionimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në raundin kualifikues, 27 ekipet janë vendosur në gjashtë grupe me nga katër skuadra dhe një grup prej tre ekipesh. Fituesit e çdo grupi dhe katër më të mirë dytë do të kualifikohen për në EuroBasket 2017. Ndeshjet do të luhet në mes të 31 gushtit dhe 17 shtator 2016.[4]

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4

 Poland  Slovenia  Belgium  Georgia  Russia  Germany  Macedonia

 Estonia  Netherlands  Ukraine  Bosnia and Herzegovina  Iceland  Hungary  Montenegro

 Austria  Sweden  Belarus   Switzerland  Bulgaria  Great Britain  Slovakia

 Portugal  Denmark  Luxembourg  Cyprus  Albania  Kosovo

Çelësi për ngjyrat
Ekipit që kanë një vend në EuroBasket 2017

Grupi A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi D[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi F[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grupi G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Renditja për vendet e dyta më të mira[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lojra kundër katërt të kualifikuar ekipet nuk janë të përfshira.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "FIBA Europe announces EuroBasket 2017 Qualifiers seedings". FIBA Europe. 20 janar 2016.
  2. ^ Disqualified resolution of FIBA 29 July 2015
  3. ^ FIBA сняла дисквалификацию c Российской федерации баскетбола
  4. ^ "FIBA Europe announces EuroBasket 2017 Qualification groups and schedule". FIBA Europe. 22 janar 2016.