Kuaternari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kuaternari është periudha më e re e Kenozoikut i cili fillojë nga fundi i epokës së Pliocenit, më saktë nga fundi i periudhës së Neogjenit para 1,806 milion vitesh dhe vazhdon deri në ditët tona. Në kuadër të Kuaternarit dallohen dy epoka gjeologjike: Pleistoceni, që fillojë para 1,87 milion vitesh dhe Holoceni që fillojë 10,000 vjet para erës sonë, e vazhdon edhe sot.

Paraqitja e njeriut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]