Jump to content

Kufoma

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kufoma (xhenazeja) është një trup i vdekur i njeriut. Në disa raste kufoma mund të përdoret nga studentët e mjekësisë, mjekët dhe shkencëtarët e tjerë për të studiuar anatominë, me qëllim të identifikimit të sëmundjeve, për të përcaktuar shkaqet e vdekjes dhe për të siguruar inde mbi mënyrën e gjetjes së kurave të ndryshme të një defekti shëndetësor në një qenie të gjallë njerëzore. Studentët në shkollat mjekësore studiojnë dhe disektojnë kufomat si pjesë e arsimimit të tyre profesional mjekësor. Të tjerët që studiojnë kufomat janë arkeologët dhe artistët. [1]

  • Jones DG (2000). Speaking for the Dead: Cadavers in Biology and Medicine (në anglisht). Aldershot: Ashgate. ISBN 978-0-7546-2073-0.
  • Roach M (2003). Stiff: The Curious Lives of Human Cadavers (në anglisht). New York, NY: W. W. Norton and Company Inc.
  • Shultz S (1992). Body Snatching: the Robbing of Graves for the Education of Physicians (në anglisht). Jefferson, North Carolina: McFarland & Company Inc.
  • Wright-St Clair RE (shkurt 1961). "Murder For Anatomy". New Zealand Medical Journal (në anglisht). 60: 64–69.
  1. ^ "Definition of Cadaver". RxList (në anglisht). Marrë më 2018-12-03.