Jump to content

Kumria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kumria (Turtulesha) jeton në pyje të hapura gjethngënse si dhe ne toka pjellore me drunjë të rrallë, ndërsa largohet vendeve ku jetojnë njerëzit. Njihet për ngjyren gri dhe nga ngjyra e bardhe e cila eshte shume e rralle. Kryesisht ushqhet me fara por edhe me insekte dhe kërminj. Folenë e ndërton në degët e thata, në runj ose kacuba. Nga fund i pranverës femra lëshon 1-2 vezë. Për shkak të prodhimit të madh bujqësor numri i tyre është zvogluar dukshëm.