Jump to content

Kurset masive të hapura në internet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kurset masive të hapura në internet ( MOOC /m uː k / ) janë kurse në internet që synojnë pjesëmarrje të pakufizuar dhe qasje të hapur përmes internetit . [1] Përveç materialeve tradicionale të kurseve, siç janë leksionet e filmuara, materialet e shkruara dhe problemet për tu zgjidhur, shumë MOOC-e ofrojnë kurse interaktive me forume përdoruesish ose diskutime në mediat sociale për të mbështetur bashkëveprimet e komunitetit midis studentëve, profesorëve dhe ndihmës-mësuesve, si dhe përgjigje të menjëhershme për kuizet e shpejta dhe detyrat. MOOC-et janë një zhvillim i kohëve të fundit dhe gjerësisht të hulumtuara në arsimindistancë, [2] prezantuar për herë të parë në vitin 2008 [3] dhe shfaqur si një mënyrë më popullaritet e të mësuarit në vitin 2012. [4] [5] [6]

  1. ^ Kaplan, Andreas M.; Haenlein, Michael (2016). "Higher education and the digital revolution: About MOOCs, SPOCs, social media, and the Cookie Monster". Business Horizons. 59 (4): 441–50. doi:10.1016/j.bushor.2016.03.008. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Masson, M (dhjetor 2014). "Benefits of TED Talks". Canadian Family Physician. 60 (12): 1080. PMC 4264800. PMID 25500595. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Siemens, G. (2013). Massive open online courses: Innovation in education. In McGreal, R., Kinuthia W., & Marshall S. (Eds), Open educational resources: Innovation, research and practice (pp. 5–16). Vancouver: Commonwealth of Learning and Athabasca University.
  4. ^ Pappano, Laura. "The Year of the MOOC". The New York Times. Marrë më 18 prill 2014. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Lewin, Tamar (20 shkurt 2013). "Universities Abroad Join Partnerships on the Web". New York Times. Marrë më 6 mars 2013. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ Leontyev, Alexey; Baranov, Dmitry (2013-11-12). "Massive Open Online Courses in Chemistry: A Comparative Overview of Platforms and Features". Journal of Chemical Education (në anglisht). 90 (11): 1533–1539. doi:10.1021/ed400283x. ISSN 0021-9584.