Arsimi në distancë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sir Isaac Pitman

Arsimi në distancë (Anglisht: distance learning) është formë e arsimimit në të cilën jo gjithmonë nxënësit ose studentët mund të jenë fizikisht të pranishëm në një shkollë ose institucion tjetër arsimor. Kjo qasje arsimore ishte përshkruar si "proces i krijimit dhe ofrimit të qasjes për mësimnxënie kur burimi i informacionit dhe nxënësit janë të ndarë nga koha apo distanca, ose të dyja."[1] Kurset e arsimimit në distancë që kërkojnë prani fizike në klasë për çfarëdo arsye (duke përfshirë edhe marrjen e provimeve) janë të referuara si kurse hibride[2] ose kurse të kombinuara.[3]

Historiku dhe zhvillimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arsimi në distancë ekziston për të paktën qysh nga viti 1728, kur përmes një shpalljeje në gazetën Boston ... "Mësuesi i metodës së re Short Hand, Phillips Caleb" kërkon nga studentet që materialet mësimore tua dërgojnë javë për javë,[4] ndërsa kursi i parë i arsimimit në distancë në kuptimin modern u organizua nga Isaac Pitman në fillim të viteve 1840.[5][6]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Honeyman, M; Miller, G (dhjetor 1993). "Agriculture distance education: A valid alternative for higher education?" (PDF). Proceedings of the 20th Annual National Agricultural Education Research Meeting: 67–73.
  2. ^ Tabor, Sharon W. (Spring 2007). "Narrowing the Distance: Implementing a Hybrid Learning Model". Quarterly Review of Distance Education. IAP. 8 (1): 48–49.  1528-3518. Marrë më 23 janar 2011.
  3. ^ Vaughan, Dr Norman D. (2010). "Blended Learning". përmbledhur nga Cleveland-Innes, M.F.; Garrison, D.R. (red.). An Introduction to Distance Education: Understanding Teaching and Learning in a New Era. Taylor & Francis. f. 165.  0415995981. Marrë më 23 janar 2011.
  4. ^ Holmberg, Börje (2005). The evolution, principles and practices of distance education. Studien und Berichte der Arbeitsstelle Fernstudienforschung der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg [ASF] (në gjermanisht). 11. Bibliotheks-und Informationssystem der Universitat Oldenburg. f. 13.  3-8142-0933-8. Marrë më 23 janar 2011.
  5. ^ Alan Tait. "Reflections on Student Support in Open and Distance Learning". The International Review of Research in Open and Distance Learning.
  6. ^ IAP. distance learning... a magazine for leaders volume 2 number 6. f. 18.  9787774554229.