Kuzhina arbëreshe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tumact me tulez, një pjatë arbëreshe nga Bazilikata

Kuzhina arbëreshe ( shqip: Kuzhina arbëreshe ; italisht: Cucina Arbëreshë) është kuzhina e arbëreshëveItali . Është ndikuar ndjeshëm nga kuzhina shqiptare dhe ajo italiane. [1]

  1. ^ Andrea Pieroni, Ina Vandebroek (2007). Traveling Cultures and Plants: The Ethnobiology and Ethnopharmacy of Migrations (në anglisht). Berghahn Books, 2007. ISBN 9781845453732.