Jump to content

Kvalifikacija za Millstreet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kvalifikacija za Millstreet ( Kualifikimi për Millstreet ) ishte një garë përzgjedhëse për Eurovision Song Contest 1993 në Millstreet , Irlandë . Audicioni u mbajt më 3 prill 1993 në studion e RTVSLO në Lubjanë, Slloveni . Prezantuese ishte Tajda Lekše . Shtatë shtete morën pjesë me qëllimin e përbashkët që të gjithë donin të debutonin në Eurovizion. Shumica e pjesëmarrësve ishin vende që u bënë të pavarura vitet e fundit. Më pas, tre këngët e renditura më të larta u lejuan të merrnin pjesë në Eurovision Song Contest.

Këngët boshnjake dhe kroate kanë të bëjnë me luftën.

Vendi Artist Kontributi Investimi Pika Kompani televizive
</img> Bosnjë dhe Hercegovinë Më shumë Sva bol svijeta 2 52 RTVBiH
</img> Kroacia Puth Mos Qaj Kurrë 3 51 HRT
</img> Estonia Janika Sillamaa Muretut meelt ja südemetuld 5 47 ETV
</img> Hungaria Szulak Andrea Trashëgoni mëngjesin 6 44 Televizioni hungarez
</img> Rumania Dida Drăgan Tani pleca 7 38 TVR
</img> Sllovenia 1X Shirit Tih dejeven dan 1 54 RTV SLO
</img> Sllovakia Elan Amnisti na kurrë 4 50 STV
  • Thorsson, Leif; Verhage, Martin (2006). Melodifestivalen genom tiderna. Ny, utökad och reviderad utgåva (2:a uppl). Stockholm: Premium förlag. ISBN 91-89136-29-2