Léster Rodríguez

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Léster Yomar Rodríguez Herrera

Léster Yomar Rodríguez Herrera lindi më 29 mars të vitit 1952Barinas, Venezuelë. Është nje inxhinieru, akademiku dhe politikan venezuelanë. Kryetari aktual i Mérida (Venezuelë). Zgjedhur me COPEI, është në mesin e kandidatëve në zgjedhjet e ardhshme si guvernator i shtetit Mérida (2012), si dhe emeritus dekan i Universiteti i Andeve.