Leonard Tase

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Leonard Tase sekretar i përgjithshëm Federata Shqiptare te Volejbollit FSHV për afro dy dekada. Ai tashme mund te përkufizohet si emblema e volejbollit modern dhe njeriu qe solli risi ne fushën e volejbollit ne Shqipëri. Leonard Tase njihet jo vetëm për kontributet e tij ne sportin e volejbollit si lojtar apo organizator dhe me pas si trajner, por edhe për mbështetjen qe gëzon në Evropë dhe me gjere nga BVA - CEV - FIVB dhe kreret me te larte te volejbollit ne bote. Për vite me rradhe federata e drejtuar prej tij, ka kryer një sere aktivitetesh ku nuk kane munguar dhe organizime ballkanike dhe evropiane. 1974 – 1978 Diplomuar si “Mësues i edukimit fizik” në Universitetin e Sporteve Tiranë (Instituti i lartë i kulturës fizike dhe sportit “Vojo Kushi”), me specialitetin në Volejboll. 1984 – 1985 Ka dhëne provime pas universitare në Filozofi dhe në gjuhët e huaja, Anglisht dhe Italisht. 1996 Diplomuar në kursin ndërkombëtar për trajner, për një periudhë prej tre muajsh në Universitetin e Edukimit Fizik në Budapest, Hungari. Fiton diplomën me rezultate të shkëlqyera. 2000 Pjesmarrës në Seminarin Kombëtar organizuar nga Ministria e Kulturës, Turizmit dhe Sporteve dhe Këshilli i Europës, në Tiranë. 2001 – 2005 Lektor në kurset e aministrimit sportiv “Kompas” organizuar nga Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar. 2005 – 2017 Lektor në programin kombëtar të trajnimit për administratorët "Kompas" 1 & 2 dhe ASMC (Kursi i avancuar për administratorët e sportit), gjithashtu dhe lektor në kurset lokale të administrimit sportiv, organizuar nga

        KOKSH, Ministria e Kulturës, Turizmit dhe Sporteve, Universiteti i Sporteve në Tiranë, në bashkëpunim me Solidaritetin Olimpik Ndërkombëtar.

1978 – 1988 Mësues i edukimit fizik i specializuar për mësim dhënie e stërvitje sportive në klasat sportive me specialitet volejbolli, në shkollën publike “Fan Noli” në Tiranë. 1989 – 1996 Trajner me ekipin e volejbollit femra “Dinamo” Tiranë dhe ekipin kombëtar për të reja. Nga 1996 - 2015 Sekretar i Përgjithshëm i Federatës Shqiptare të Volejbollit. 1998 - 2014 Pjesmarrës në Kongreset Botërore të Volejbollit në Luxembourg, Spain, Portugal, Dubai, Italy, USA. 1999 - 2014 Pjesmarrës në Kongreset Evropiane të Volejbollit në Netherland, Luxembourg, Slovenia, Turkey, etj. 2017 e vazhdim Këshilltar i Sportit në Institucionin e Presidentit të Republikës së Shqipërisë. Korrik -2003 Organizator dhe përgjegjës për Kampionatin Ballkanik në Volejboll për para të reja, i zhvilluar në Durres. Maj - 2004 Organizator dhe përgjegjës i seminarit për drejtuesit e klubeve dhe skuadrave të volejbollit, me expert Italianë, në Tiranë. Shtator - 2004 Organizator i kursit për strukturimin dhe funksionimin e shoqatave sportive në Prishtinë, Kosovë. Dhjetor - 2004 Organizator dhe përgjegjës i Asamblesë Ballkanike të Volejbollit në Tiranë. Korrik - 2005 Bashkë-Organizator dhe përgjegjës në realizimin e turneut të Beach-Volley-it i zhvilluar në sheshin “Nënë Teresa” në Tiranë. Nëntor - 2006 Pjesmarrës në seminarin ndërkombëtar të kualifikimit organizuar nga Federata Evropiane e Volejbollit, në Luxembourg. Mars - 2007 Organizator teknik dhe përkthyes nga gjuha angleze i kursit ndërkombëtar i nivelit të II, i Federatës Botërore të Volejbollit për trajnerët e volejbollit Qershor - 2007 Shef misioni i delegacionit sportiv Shqiptar në lojrat e detit të Zi, i caktuar nga Ministria e Turizmit dhe Sportit, në Trabzon, Turqi. Korrik - 2007 Organizator dhe përgjegjës në realizimin e Kampionatit Ballkanik të volejbollit, për para të reja në Durrës. Gusht - 2008 Shef misioni i delegacionit sportiv Shqiptar në lojrat e Evropës Juglindore, i caktuar nga Ministria e Turizmit, mbajtur në Selanik, Greqi. Korrik - 2011 Organizator dhe përgjegjës në realizimin e Kampionatit Ballkanik të volejbollit, për para të reja në Tiranë. 2010 - 2015 Vëzhgues në ndeshjet e volejbollit për kupat e Evropës i caktuar nga Federata Evropiane e Volejbollit, në Turqi, Azerbaijan, Greqi, Hollandë, Itali, Portugali, Rusi, Kosovë, etj. Shtator - 2013 Organizator dhe përgjegjës në realizimin e Kampionatit Ballkanik të Beach-Volley për meshkuj dhe femra U-20, në Tiranë. 1973 – 1986 Organizator i skuadrës “Dinamo” meshkuj, fitues i 11 titujve “Kampion i Shqipërisë” dhe 8 herë fitues i “Kupës së Republikës” respektivisht në vitet: Tituj “Kampion”: 1974, 1975, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986. “Kupa të Republikës”: 1975, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981, 1983, 1984. 1975 Nderohet me titullin “Mjeshtër Sporti” 1990 – 1996 Si trajner i skuadrës “Dinamo” femra ka fituar 2 tituj “Kampion i Shqipërisë” and 3 herë fitues i “Kupës së Shqipërisë”.

        Aktiviteti ndërkombëtar në volejboll:

1975 – 1986 Në rolin e organizatorit dhe kapitenit të skuadrës "Dinamo" meshkuj dhe ekipit kombëtar ka marrë pjesë në mbi 50 ndeshje zyrtare dhe miqësore me skuuadrat e vendeve si: Greqia, Bullgaria, Turqia, Italia, Romania,

        Yugoslavia, Maqedonia, Franca etj.
1989 – 1996	Në rolin e trajnerit të skuadrës "Dinamo", femra, ka marrë pjesë në kupat e Evropës dhe ka luajtur me skuadra si: Gjermania, Rusia, etj. Gjithashtu me këtë skuadër ka zhvilluar aktivitete ndërkombëtare në volejboll 
        dhe beach-volley në Itali si: Agrigento, Pescara, San Benedetto del Tronto, Castellana,  Bari. 

1994 Nderohet me titullin e lartë sportiv: “Mjeshtër i merituar i Sportit”.

       Publikime në fushën e Sportit:
       Libri me titull: “Trajneri dhe stërvitja sportive në volejboll”;
       Leksione në fushën e menaxhimit, administrimit dhe organizimit në sport; 
       Përkthyes i kapitullit mbi “strategjinë sportive në organizatat sportive” caktuar nga KOKSH, në librin e Komitetit Olimpik Botëror (CIO) mbi “Manaxhimin sportiv”;
       Bashkëpunëtor në librin “ Historia e Volejbollit në Shqipëri” 1945 – 2010.
       Artikuj të ndryshëm të publikuar në gazetat sportive!