Jump to content

Ligji i Daltonit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ligji i Daltonit paraqitet kur dy elemente bashkohen dhe formojnë dy ose më tepër komponime, atëherë masat e ndryshme të njërit element që bashkohen me po të njëjtin masë të elementit tjetër qëndrojnë midis tyre si numra të plotë të thjeshtë.

Këtë ligj e ka thënë shkenctari Xhon Dallton dhe llogaritet si zgjerim i Ligjit të Prusit.

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.