Limiti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Limiti është kufiri i diçkaje, zakonisht në matematikë përdoret si funksion që shenohet me shkuresen lim, dhe që paraqitet si vlerë kufitare vargut numerik e shprehur me formulë:
ku, numri quhet limit i vargut , në qoftë se për çdo numër pozitiv , sado i vogël qoftë ai, ekziston numri përkatës natyral N i till që:[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979