Lisat e Lam Pores

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lisat e Lam Pores janë një monument natyror në fshatin Macukull, pjesë e Bashkisë Macukull në rrethin e Matit. Ato ndodhen në lartësinë 700 m mbi nivelin e detit. Pylli përbëhet nga drurë lisi me trung me lartësi 16 m ku diametri i tyre është deri në 110 cm kurse perimetri është 340 cm. Lisat kanë moshë mbi 320 vjecare. Kurorat janë në formë të rregullt ombrellore ku perimetri është 25m. Kanë vlera shkencore, kulturore, turistike dhe didaktike. Mund të vizitohen duke ndjekur rrugën rurale Burreli – Shoshaj – Qafë Murrë – Macukull.[1].

Referenca[redakto | përpunoni burim]