Jump to content

Liselotte Mettler

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Liselotte Mettler është një kirurge austriako-gjermane e cila është specializuar në endokrinologji, njëjësit riproduktive, endoscopy gjinekologjike dhe onkologji gjinekologjike. Mettler është një profesoreshë emeritus pranë Departamentit të Gjinekologjisë dhe Obstetrikës në Universitetin e Kielit, Gjermani[1], ku ajo ka punuar ngushtë me Kurt Semm, autorin e më shumë se 600 publikimeve dhe disa librave të ndryshëm[2]. Një prej studentëve të saj shqiptar, është obstetër-gjinekologu Julian Habibaj.

Publikimet e përzgjedhura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Mettler, Liselotte; Patvegar, M; et al., "Vlera e përjashtimit malinjsh të cisteve ovariane para laparoskopisë", J Reproduktionsmed Endokrinol 5 (2008), Nr. 2, S. 93-100
  • Mettler, Liselotte; Schollmeyer, Thoralf et al., "Asistencë robotike në onkologji gjinekologjike"., Opinion aktual në onkologji 20 (2008), Nr. 5, S. 581-9
  • Soyinka, A S, Mettler, Liselotte, et al., "Përmirësimi i Performancës Laparoskopike me LTS3E: Simulatori i Realitetit Fizik Hybrid i kompjuterizuar", Fertil Steril 90 (2008), Nr. 5, S. 1988-94
  • Summa, Birte, Mettler, Liselotte, et al., "Zbulimi i hershëm i shtatzënisë me tuba të dyfishtë nga sonografia e Dopplerit lejon kirurgji laparoskopike që ruajnë fertilitetin". Arch. Gjinekologjia Obstetrikë Maj (2008), Nr. 1, S. 1
  • Mettler, L. et al. E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja e gjinekologjisë minimale invazive të endoskopinëve: Një vështrim shqyrtues dhe spekulativ

Weblink[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Prof. Dr. med. Liselotte Mettler, sistemi informativ i Universitetit të Kiel, marrë 28-03-2009
  2. ^ Liselotte Mettler, openlibrary.org, Marrë 3-328-2009