Onkologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Onkologjia është dega e mjekësisë që merret me kancerin. Një mjekësore onkologji praktikave profesionale i cili është një onkologjist. Afati fillon nga greke onkos (ονκος), që do të thotë ngarkesë e anijes, në masë, ose tumor, dhe prapashtesë-i rënduar