Lista e dekoratave ndërkombëtare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dekorata është nedalje, urdhër etj., që i jepet dikujt nga shteti si shenjë nderimi për shërbime të larta ose për merita të veçanta.[1]

Në listën e mëposhtme janë të rradhitura dekoratat ndërkombëtare që kanë të bëjnë me lloje të ndryshme të veprimtarive dhe cilësive të individëve dhe grupeve.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Lista e dekoratave në Shqipëri.
Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Lista e dekoratave në Kosovë.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980