Lista e fortesave në Bombei

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në vazhdim jepet një listë e fortesave në Bombei, kryeqyteti i shtetit indianMaharashtras.

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri
(emra të tjerë)
Imazhi Ndërtuar në Ndërtuar nga Vendndodhja Distrikti Tipi Synimi Shkatërruar
(nga)
Gjendja e tanishme zotëruesi i tanishëm Koordinatat Referimet
Kështjella e Bombeit
  • Casa da Orta
  • Manor House
  • Governor House
  • INS Angre
Hirakot Fort, Alibag, c.1855-62.jpg 1554 Portugezët zona e fortesës në Bombei Qyteti i Bombeit Bateri tokësore Administrata e ruajtur Flota Indiane 18°55′52″V 72°50′15″L / 18.93111°V 72.83750°L / 18.93111; 72.83750 [1]
Castella de Aguada
  • Fortesa e Bandras
Castella de Aguada 7.jpg 1640 Portugezët Bandra zonë e Bombeit Bateri tokësore Kullë vrojtimi, burim uji të pijshëm Nën rikonstruktim Archaeological Survey of India (ASI) 19°02′30″V 72°49′07″L / 19.04177°V 72.81858°L / 19.04177; 72.81858
Fortesa e Dongrit
  • Fortesa e Dungareyt
i pa disponueshëm 1596 Portugezët Dongri Qyteti i Bombeit Fortesë kodrinore Mbrojtëse 1769
(Britanikët)
E shkatërruar 18°56′27″V 72°50′15″L / 18.94090°V 72.83759°L / 18.94090; 72.83759 [2]
Fort George Mumbai fort remains 6.jpg 1770 Britanikët Dongri Bombei Mbrojtëse Mbrojtëse 1862
(Britanikët)
Rrënoja Qeveria e Maharashtras 18°56′27″V 72°50′15″L / 18.94090°V 72.83759°L / 18.94090; 72.83759
Fortesa e Riwas
  • Kala Killa
  • Fortesa e Dharavit
1737 Britanikët Dharavi Bombei Bateri tokësore Kullë vrojtimi Shkatërruar Archaeological Survey of India (ASI) 19°03′03″V 72°51′36″L / 19.0509°V 72.86006°L / 19.0509; 72.86006
Fortesa e Madhit
  • Fortesa e Versorvas
Madh-fort3.jpg Shek i XVII Portugezët Ishulli i Madhit zonë e Bombeit Bateri tokësore Kullë vrojtimi, burg I qëndrueshëm Archaeological Survey of India (ASI) 19°07′56″V 72°47′41″L / 19.132283°V 72.794785°L / 19.132283; 72.794785 [3]
Fortesa e Mahimit Mahim Fort 3.jpg Shekulli i XIII Bhimdevi II Mahim Bombei Bateri tokësore Kullë vrojtimi, mbrojtëse E shkatërruar Qeveria e Maharashtras 19°02′23″V 72°50′16″L / 19.039848°V 72.837768°L / 19.039848; 72.837768 [4]
Fortesa e Mazagonit e padisponueshme 1680 Britanikët Mazagon Bombei Bateri tokësore Kullë vrojtimi 1690
(Yakut Khani)
E shkatërruar Korporata Bashkiake e Bombeit të Madh 18°57′56″V 72°50′34″L / 18.965633°V 72.842703°L / 18.965633; 72.842703
Fortesa e Sionit
  • Fortesa Kodrinore e Sionit
External Wall of Sion Fort.jpg 1669 Britanikët Sion Bombei Fortesë kodrinore Kullë vrojtimi E shkatërrruar ASI 19°02′48″V 72°52′03″L / 19.046583°V 72.867483°L / 19.046583; 72.867483
Fortesa e Sewrit
  • Fortesa e Sewree
Sewri fort courtyard.jpg 1680 Britanikët Sewri Bombei Fortesë kodrinore (gjithashtu edhe bateri tokësore) Kullë vrojtimi Nën rikonstruktim ASI 19°00′02″V 72°51′37″L / 19.000635°V 72.860363°L / 19.000635; 72.860363
Fortesa e Worlit
  • Fortesa e Worleet
Worli fort, 2013-10-06 15-43.jpg 1675 Britania Worli Bombei Bateri tokësore Kullë vrojtimi E shkatërruar ASI 19°01′25″V 72°49′00″L / 19.023732°V 72.816621°L / 19.023732; 72.816621

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://cities.expressindia.com/fullstory.php?newsid=47249[lidhje e vdekur]
  2. ^ http://books.google.co.in/books?id=1a-Apmn-K-gC&pg=PA33&lpg=PA33&dq=%22dongri+fort%22&source=web&ots=NIkNL-hd4o&sig=E_KiQNuJVwD2ZpoQl-72tfbw164&hl=en&sa=X&oi=book_result&resnum=10&ct=result#PPA33,M1
  3. ^ http://www.maharashtra.gov.in/pdf/gazeetter_reprint/Thane-III/places_Versova.html
  4. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 23 korrik 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)