Lista e fortesave në Indi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Pallati i mbretit në Fortesën Chandragiri
shkallët e fortesës së Golkondës

Kjo është një Listë e fortesave në Indi e renditur sipas shtetit në rend alfabetik. Megjithatë lista nuk i përfshin të gjitha fortesat e Indisë.

Andra Pradesh[redakto | përpunoni burim]

Fortesa e Kondapallit
Kondareddy Buruju
Hyrja perëndimore e fortesës Vizianagaram
  • Fortesa e Chandragirit, Tirupati
  • Fortesa e Kondapallit, distrikti Krishna
  • Fortesa e Kondaveedut, distrikti Guntur
  • Fortesa e Gandikotas, distrikti Kadapa
  • Fortesa e Udayagirit, distrikti Nellore
  • Fortesa e Venkatigirit, distrikti Nellore.
  • Fortesa e Vizianagaramit, distrikti Vizianagaram.
  • Fortesa e Bobbillit, distrikti Vizianagaram.

Arunaçal Pradesh[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa e Itas, Itanagar

Assam[redakto | përpunoni burim]

  • Garchuk Lachit Garhu
  • Garh Douli
  • Kareng Ghari
  • Pallati Matiabag
  • Talatal Ghari

Bihar[redakto | përpunoni burim]

Chandigarh[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa e Burailit
  • Manimajra

Çatisgar[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa e Chaiturgarhut
Hyrja në fortesën Diu
Hyrja e fortesës Nani Daman në Daman dhe Diu

Daman dhe Diu[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Diu
  • Fortesa St. Anthony e Simborit
  • Fortesa Nani Daman
Fortesa e Kuqe, Agra
Purana Quila

Delhi[redakto | përpunoni burim]

  • Jahanpanahu
  • Purana Qila
  • Qila Rai Pithora
  • Fortesa e Kuqe
  • Fortesa e Salimgarhut
  • Fortesa e Sirit
  • Fortesa e Tughlaqabadit
  • Feroz Shah Kotla
  • Fortesa e Adilabadit

Goa[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa e Aguadas
  • Fortesa e Anjedivas
  • Cabo de Rama
  • Fortesa Chapora
  • Fortesa Colvale në Goa
  • Fortesa Corjuem
  • Fortesa Ponda
  • Fortesa Reis Magos
  • Fortesae e São Tiagos së Banastarimit në Goa
  • Fortesa Tiracol

Guxharat[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa e Bhadras në Ahmedabad
  • Fortesa e Bhujias në Bhuj
  • Fortesa e Kanthkotit në Bhachau
  • Manek Burji në Ahmedabad
  • Pavagadhi
  • Fortesa Roha në Bhuj
  • Fortesa Tera në Kutch
  • Upparcot, Junagadh

Haryana[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Asigarh (e quajtur edhe Fortesa Hansi)
  • Fortesa e Kodrës Dhosi
  • Fortesa Farrukhnagar
  • Fortesa e Fatehabadit në Haryana
  • Kompleksi Pallator i Firoz Shahut
  • Fortesa Jind në distriktin Jind
  • Fortesa Kaithal
  • Fortesa Loharu
  • Fortesa Madhogarh
  • Fortesa Maham
  • Nahar Singh Mahali
  • Fortesa Raipur Rani
  • Fortesa Sirsa
  • Fortesa Tosham

Himachal Pradesh[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Arki
  • Fortesa Jaitak
  • Fortesa Kahlur
  • Fortesa Kangra

Jammu dhe Kashmir[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Akhnoor
  • Fortesa Bahu
  • Fortesa Bhimgarh
  • Fortesa Chiktan
  • Fortesa Hari Parbat
  • Fortesa Jasmergarh
  • Fortesa Ramnagar në Udhampur

Jharkhand[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Palamu

Karnataka[redakto | përpunoni burim]

Red right arrow.svg
 Artikulli kryesor: Lista e fortesave në Karnataka.

Kerala[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Anchuthengu
  • Fortesa Bekal
  • Fortesa Chandragiri në Kerala
  • Fortesa Cranganore (e quajtur edhe Fortesa Kodungallur dhe Fortesa Kottapuram)
  • Fortesa Lindore
  • Fortesa Emmanuel
  • Fortesa Hosdurg
  • Nedumkotta, një qytet i rrethuar me mure
  • Fortesa Palakkad
  • Fortesa Pallipuram
  • Fortesa St. Angelo (e njohur edhe si Fortesa Kannur ose Kannur Kotta)
  • Fortesa St Thomas në Tangasseri
  • Fortesa Tellicherry
  • William Fort (e quajtur edhe Fortesa Chettuva)
Fortesa Garh Kundar
Fortesa e Gwaliorit
Jahangir Mahali në Orchha
Fortesa e Maheshwarit

Madhya Pradesh[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Ahilya
  • Fortesa Asirgarh
  • Fortesa Bajrangarh
  • Fortesa Bandhavgarh
  • Fortesa Chanderi
  • Fortesa Datia
  • Fortesa Dhar
  • Garh Kundari
  • Fortesa Gohad
  • Fortesa e Gwaliorit
  • Fortesa Garrauli
  • Hinglajgarhi
  • Madan Mahali në Jabalpur
  • Fortesa Mandsaur
  • Kompleksi i fortesës Mandu
  • Fortesa Narwar
  • Kompleksi i Fortesës Orchha
  • Fortesa Raisen
  • Fortesa Rampayli
  • Fortesa Sabalgarh
  • Fortesa Utila

Maharashtra[redakto | përpunoni burim]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Lista e fortesave në Bombei
Fortesa Ausa, distrikti Latur
Qila Mubarak
Fortesa e Sujanpurit
  • Fortesa e Agut
  • Ahme
  • Ajinkyatara
  • Fortesa Akola
  • Fortesa Alang
  • Anjaneri
  • Fortesa Ankai
  • Fortesa Antur
  • Fortesa Arnala
  • Fortesa Asheri
  • Avchitgadi
  • Fortesa Balapur
  • Fortesa Bassein
  • Fortesa Belapur
  • Bhagwantgadi
  • Bhairavgadi
  • Bhamer Dhule
  • Bharatgadi
  • Fortesa Bhudargad
  • Bhushangadi
  • Fortesa Birwadi
  • Bitangadi
  • Kështjella e Bombeit
  • Castella de Aguada
  • Fortesa Chandwad
  • Fortesa Chandan
  • Fortesa Chavand
  • Dategadi
  • Daulatabad, Maharashtra
  • Dhak Bahiri
  • Dhodapi
  • Fortesa Dongri
  • Fortesa Dronagiri
  • Durgi
  • Fortesa Durgadi
  • Fatte Gadi
  • Fort George, Bombei
  • Galna
  • Gawilghuri
  • Ghangadi
  • Fortesa Ghodbunder
  • Ghosale Gadi
  • Gorakhgadi
  • Gowalkoti
  • Hadsari
  • Hargadi
  • Harishchandragadi
  • Irshalgadi
  • Fortesa Indrai
  • Fortesa Jaigad
  • Jangali Jayagad
  • Jivdhani
  • Fortesa Kaldurg
  • Fortesa Kaldher
  • Kalyangadi
  • Kamalgadi
  • Fortesa Kamandurg
  • Fortesa Kandhar
  • Kankrala
  • Fortesa Karnala
  • Fortesa Kavnai
  • Kenjalgadi
  • Khanderi
  • Kharda
  • Kohoji
  • Fortesa Kolaba
  • Korigadi
  • Fortesa Korlai
  • Kothaligadi
  • Fortesa Laling
  • Lingana
  • Lohagadi
  • Machindragadi
  • Fortesa Madangad
  • Fortesa Madh
  • Fortesa Mahim
  • Mahimangadi
  • Mahipatgadi
  • Mahuli
  • Malanggadi
  • Fortesa Malegaon
  • Malhargadi
  • Fortesa Manaranjan
  • Fortesa Mandangad
  • Fortesa Mangad
  • Mangalgadi
  • Mangi-Tungi
  • Manikgadi
  • Manikgadi (Raigad)
  • Fortesa Mazagon
  • Fortesa Mora
  • Mrugagadi
  • Mulheri
  • Murud-Janjira
  • Fortesa Naldurg
  • Fortesa Nandoshi
  • Narayangadi
  • Narnala
  • Nhavigadi
  • Fortesa Nimgiri
  • Fortesa Nivati
  • Padmadurgi
  • Palgadi
  • Pandavgadi
  • Fortesa Panhala
  • Fortesa Paranda
  • Pargadhi
  • Fortesa Patta
  • Pavangadi
  • Pettahu i Ahmednagarit
  • Prabalgadi
  • Prachitgadi
  • Pratapgadi
  • Fortesa Purandar
  • Purnagadi
  • Fortesa Rangana
  • Fortesa Raigad
  • Rajgadi
  • Fortesa Rajgher
  • Ramseji
  • Ramteku
  • Rasalgadi
  • Ratangadi
  • Fortesa Revdanda
  • Fortesa Riwa]]
  • Fortesa Rohida
  • Sagargadi
  • Sajjangadi
  • Salheri
  • Fortesa Salota
  • Samangadi
  • Sangram Durgi
  • Santoshgadi
  • Sarasgadi
  • Fortesa Sewri
  • Shaniwar Wada
  • Shivneri
  • Fortesa Shrivardhan
  • Siddhagadi
  • Fortesa Sindhudurg
  • Sinhagadi
  • Fortesa e Kodrës Sion
  • Fortesa Sitabuldi
  • Songiri
  • Sudhagadi
  • Sumargadi
  • Suvarnadurgi
  • Talagadi
  • Fortesa Tandulwadi
  • Fortesa Takmak
  • Fortesa Tankai
  • Thalneri
  • Tikona
  • Tringalwadi
  • Trymbakgadi
  • Fortesa Torna
  • Fortesa Tung
  • Fortesa Udgir
  • Underi
  • Fortesa Vairatgad
  • Fortesa Vandan (Satara)
  • Fortesa Vardhangad
  • Varugadi
  • Fortesa Vasota
  • Fortesa Vijaydurg
  • Vikatgadi
  • Fortesa Visapur
  • Vishalgadi
  • Fortesa Worli
  • Fortesa Yashwantgad
  • Yeshwantgadi

Manipur[redakto | përpunoni burim]

  • Bihu Loukon
  • Fortesa Kangla
Fortesa e Kumbalgarhut
Fortesa e Bikanerit
Fortesa e Amberit
Fortesa e Jaigarhut, Jaipur
Fortesa e Jaisalmerit
Fortesa e Mehrangarhut
Fortesa e Kumbhalgarhut

Odisha[redakto | përpunoni burim]

Puducherry[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Franceze Louis

Punjab[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa në Bathinda
  • Fortesa Keshgarh
  • Fortesa Manauli
  • Fortesa Payal
  • Quila Mubaraku në Patiala
  • Mani Majra
  • Fortesa Burail

Rajasthan[redakto | përpunoni burim]

2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Fortesat Kodrinore të Rajasthanit

Tamil Nadu[redakto | përpunoni burim]

Fortesa e Agras

Telangana[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Bhongir
  • Fortesa Devarakonda
  • Fortesa Elgandal
  • Gandhari Khilla
  • Fortesa e Golkondas
  • Fortesa Khammam
  • Fortesa Medak
  • Fortesa Nagunur
  • Fortesa Nizamabad
  • Fortesa Rachakonda
  • Fortesa Ramagiri
  • Fortesa e Warangalit

Uttar Pradesh[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Agori
  • Fortesa e Agras
  • Fortesa Aligarh
  • Fortesa e Allahabadit
  • Fortesa Chunar
  • Fortesa Fatehgarh
  • Fatehpur Sikri
  • Fortesa Hathras
  • Fortesa Jhansi
  • Fortesa Jaunpur
  • Fortesa e Kalinjarit
  • Fortesa Kuchesar
  • Fortesa Ramnagar
  • Fortesa Ruhya
  • Fortesa Senapati
  • Fortesa Vijaygarh

Uttarakand[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Deogarh
  • Fortesa Pithoragarh

Bengali Perëndimor[redakto | përpunoni burim]

  • Fortesa Buxa
  • Fort William në Indi
  • Fortesa Kurumbera
  • Fortesa Bhunia

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]