Lista e kampionëve të futbollit francez

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në këtë faqe do të gjeni më shumë informacione mbi statistikat e fitueseve të ligës superiore Franceze Ligue 1 (liga më e lartë në Francë). Fituesit e ligës që prej fillimit të saj si një ligë amatore e deri te fituesit e sotshëm të një lige profesionale e cila është një ndër ligat më të mira në Evropë dhe Botë.

Kampionët amator (1894-1929) dhe profesional (që prej 1932-sot)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Fituesi Ndjekës
1893-94 Standard AC Meudon White Rovers Paris
1894-95 Standard AC Meudon White Rovers Paris
1895-96 Club Français Paris White Rovers Paris
1896-97 Standard AC Meudon White Rovers Paris
1897-98 Standard AC Meudon Club Français Paris
1898-99 Le Havre Club Français Paris
1899-00 Le Havre Club Français Paris
1900-01 Standard AC Meudon Le Havre
1901-02 RC Roubaix RC Paris
1902-03 RC Roubaix RC Paris
1903-04 RC Roubaix Paris United SC
1904-05 Gallia Club Paris RC Roubaix
1905-06 RC Roubaix CA Paris
1906-07 RC Paris RC Roubaix
1907-08 RC Roubaix RC Paris
1908-09 Stade Helvétique Marseille CA Paris
1909-10 Tourcoing Stade Helvétique Marseille
1910-11 Stade Helvétique Marseille RC Paris
1911-12 Saint-Raphaël Le Perreux (former AS Française Paris)
1912-13 Stade Helvétique Marseille Rouen
1913-14 Lille Sète
1918-19 Le Havre Olympique Marseille
1926-27 CA Paris Amiens
1927-28 Stade Français Paris Montpellier
1928-29 Olympique Marseille Club Français Paris
1932-33 Lille Cannes
1933-34 Sète Fives
1934-35 Sochaux Strasbourg
1935-36 RC Paris Lille
1936-37 Olympique Marseille Sochaux
1937-38 Sochaux Olympique Marseille
1938-39 Sète Olympique Marseille
1944-45 Rouen Lyon
1945-46 Lille Saint-Etienne
1946-47 CO Roubaix Reims
1947-48 Olympique Marseille Lille
1948-49 Reims Lille
1949-50 Bordeaux Lille
1950-51 Nice Lille
1951-52 Nice Bordeaux
1952-53 Reims Sochaux
1953-54 Lille Reims
1954-55 Reims Toulouse
1955-56 Nice Lens
1956-57 Saint-Etienne Lens
1957-58 Reims Nîmes
1958-59 Nice Nîmes
1959-60 Reims Nîmes
1960-61 Monaco RC Paris
1961-62 Reims RC Paris
1962-63 Monaco Reims
1963-64 Saint-Etienne Monaco
1964-65 Nantes Bordeaux
1965-66 Nantes Bordeaux
1966-67 Saint-Etienne Nantes
1967-68 Saint-Etienne Nice
1968-69 Saint-Etienne Bordeaux
1969-70 Saint-Etienne Olympique Marseille
1970-71 Olympique Marseille Saint-Etienne
1971-72 Olympique Marseille Nîmes
1972-73 Nantes Nice
1973-74 Saint-Etienne Nantes
1974-75 Saint-Etienne Olympique Marseille
1975-76 Saint-Etienne Nice
1976-77 Nantes Lens
1977-78 Monaco Nantes
1978-79 Strasbourg Nantes
1979-80 Nantes Sochaux
1980-81 Saint-Etienne Nantes
1981-82 Monaco Saint-Etienne
1982-83 Nantes Bordeaux
1983-84 Bordeaux Monaco
1984-85 Bordeaux Nantes
1985-86 Paris SG Nantes
1986-87 Bordeaux Olympique Marseille
1987-88 Monaco Bordeaux
1988-89 Olympique Marseille Paris SG
1989-90 Olympique Marseille Bordeaux
1990-91 Olympique Marseille Monaco
1991-92 Olympique Marseille Monaco
1992-93 Olympique Marseille (stripped of title) Paris SG
1993-94 Paris SG Olympique Marseille
1994-95 Nantes Lyon
1995-96 Auxerre Paris SG
1996-97 Monaco Paris SG
1997-98 Lens Metz
1998-99 Bordeaux Olympique Marseille
1999-00 Monaco Paris SG
2000-01 Nantes Lyon
2001-02 Lyon Lens
2002-03 Lyon Monaco
2003-04 Lyon Paris SG
2004-05 Lyon Lille
2005-06 Lyon Bordeaux
2006-07 Lyon Olympique Marseille
2007-08 Lyon Bordeaux
2008-09 Bordeaux Marseille

Kampionatet sipas klubeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rënditja Klubi Numri i titujve Viti i titujve
01- AS Saint-Etienne 10 1957-1964-1967-1968-1969-1970-1974-1975-1976-1981
02- Olympique de Marseille 9 1929-1937-1948-1971-1972-1989-1990-1991-1992
03- FC Nantes 8 1965-1966-1973-1977-1980-1983-1995-2001
04- AS Monaco FC 7 1961-1963-1978-1982-1988-1997-2000
05- Olympique Lyonnais 7 2002-2003-2004-2005-2006-2007-2008
06- Stade de Reims 6 1949-1953-1955-1958-1960-1962
07- Girondins de Bordeaux 6 1950-1984-1985-1987-1999-2009
08- Standard AC Meudon 5 1894-1895-1897-1898-1901
09- RC Roubaix 5 1902-1903-1904-1906-1908
10- Lille OSC 4 1914-1933-1946-1954
11- OGC Nice 4 1951-1952-1956-1959
12- Stade Helvétique Marseille 3 1909-1911-1913
13- Le Havre AC 3 1899-1900-1919
14- RC Paris 2 1907-1936
15- FC Sochaux-Montbéliard 2 1935-1938
16- FC Sète 2 1934-1939
17- Paris SG 2 1986-1994
18- Club Français Paris 1 1896
19- Gallia Club Paris 1 1905
20- US Tourcoing 1 1910
21- Stade Saint-Raphaël 1 1912
22- CA Paris 1 1927
23- Stade Français Paris 1 1928
24- FC Rouen 1 1945
25- CO Roubaix 1 1947
26- RC Strasbourg 1 1979
27- AJ Auxerre 1 1996
28- RC Lens 1 1998

Lidhjet të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]