Lista e liqeneve në Finland

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje verore e Isojärvi, liqeni i 97-të më i madh në Finlandë.
Pamje dimërore e liqenit Iijärvi e parë nga Iivaara në Kuusamo, Finlandë
Liqeni Saimaa

Finlandë janë 187.888 liqene me një sipërfaqe me më shumë sa 500 m² dhe 309 liqene kanë më shumë sa 10 km².

Listë alfabetike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aapajärvi, Ala-Kintaus, Ala-Kitka

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bodominjärvi

E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Elämäjärvi, Enäjärvi, Enijärvi, Enonvesi, Evijärvi

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Haapajärvi, Hankavesi, Hankavesi – Lonkari, Hankavesi-Välivesi, Hauhonselkä, Haukivesi, Hiidenvesi, Hiirenvesi, Hirvijärvi Reservoir, Hirvijärvi – Kalliovesi, Höytiäinen, Hyrynjärvi

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Iijärvi (1), Iijärvi (2), Iijärvi (3), Iijärvi (4), Iisvesi, Iivantiira – Juttuajärvi, Ilmoilanselkä, Immalanjärvi, Inari, Irnijärvi – Ala-Irni, Iso and Pieni Tipasjärvi, Iso Lamujärvi, Iso Lohijärvi, Iso- and Keski-Kero, Lake Ii [fi], Iso-Kiimanen, Iso-Naakkima, Iso-Pyhäntä, Iso-Roine, Iso-Vietonen, Isojärvi (1), Isojärvi (2)

J[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jääsjärvi, Jäsys – Retujärvi, Jerisjärvi, Jonkeri, Jonku, Jormasjärvi, Joukamojärvi, Joutjärvi, Joutsijärvi, Joutsjärvi, Juojärvi, Juolasvesi – Sarkavesi, Juurusvesi–Akonvesi, Jyväsjärvi

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kaavinjärvi, Kalajärvi Reservoir, Kallavesi (1), Kallavesi (2), Kangasjärvi, Kangasvesi, Kankareenjärvi, Kankarisvesi, Kannonselkä, Karankajärvi, Karhijärvi, Karijärvi, Karikkoselkä, Kaukajärvi, Kaukuanjärvi, Keitele, Kellojärvi – Korpijärvi, Kelontekemäjärvi, Kemijärvi, Kermajärvi, Keurusselkä, Keyritty, Kiantajärvi (1), Kiantajärvi (2), Kiesimä, Kiitämä, Kilpisjärvi – Alajärvi, Kiteenjärvi, Kiuruvesi, Kivesjärvi, Kivijärvi (1), Kivijärvi (2), Koitere, Koivujärvi, Kolima, Koljonselkä, Kolkonjärvi, Konnevesi, Konnivesi, Korpijärvi, Korpijärvi – Verijärvi, Korvuanjärvi, Koskelovesi – Miekkavesi, Kostonjärvi, Köyliönjärvi, Kukkia, Kulovesi, Kuohattijärvi, Kuohijärvi, Kuolimo, Kuorasjärvi, Kuorevesi, Kuorinka, Kuortaneenjärvi, Kurkijärvi – Tuuliainen, Kuttajärvi, Kuuhankavesi, Kuusamojärvi, Kuusvesi, Kuvansi, Kynsijärvi – Kynsilampi, Kynsivesi – Leivonvesi, Kyrösjärvi, Kyyjärvi, Kyyvesi

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Laakajärvi, Lahnavesi, Lammasjärvi, Lampaanjärvi, Längelmävesi, Lannevesi, Lapinjärvi, Lappajärvi, Lappalanjärvi, Lentiira, Lentua, Leppävesi, Lestijärvi, Liesvesi, Lievestuoreenjärvi, Livojärvi, Lohjanjärvi, Lokka Reservoir, Loppijärvi, Luirojärvi, Lummene

M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Maaninkajärvi, Maavesi, Mahnalanselkä – Kirkkojärvi, Mallasvesi, Mallos, Melakko – Loitimo, Miekojärvi, Muojärvi – Kirpistö, Mutusjärvi, Muurasjärvi, Muuratjärvi, Muuruejärvi

N[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Näläntöjärvi, Nammijärvi, Näsijärvi, Nerkoonjärvi (1), Nerkoonjärvi (2), Niemisvesi – Pemu, Niinivesi, Nilakka, Niskajärvi, Nitsijärvi, Nolimojärvi, Norvajärvi, Nuorajärvi, Nuoramoisjärvi

O[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Oijärvi, Olkkajärvi – Matkalampi, Onkamojärvi, Onkivesi, Ontojärvi – Nurmesjärvi, Orajärvi, Orivesi, Osmankajärvi, Otermanjärvi, Oulujärvi

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pääjärvi (1), Pääjärvi (2), Paatari (Paadaar), Päijänne, Paljavesi, Pälkänevesi, Pallasjärvi – Pallaslompolo, Palovesi – Jäminginselkä, Pankajärvi, Pautujärvi, Peruvesi, Pesiöjärvi, Petruma, Pieksänjärvi, Pielavesi, Pielinen, Pieni-Kiimanen, Pieni-Onkamo, Pihlajavesi (Saimaa), Pihlajavesi (Keuruu), Piispajärvi, Pirttijärvi – Kaitainjärvi, Pirttilampi, Pohjois- and Etelä-Virmas, Porovesi, Porttipahta Reservoir, Posionjärvi, Pöyrisjärvi, Pöyrysjärvi Puhosjärvi, Pulmankijärvi, Puruvesi, Puula, Pyhäjärvi (1), Pyhäjärvi (2), Pyhäjärvi (3), Pyhäjärvi (4), Pyhäjärvi (5), Pyhäjärvi (6), Pyhäjärvi (7), Pyhäjärvi (8), Pyhäjärvi (9), Pyhäselkä, Pyhävesi, Pyyvesi, Puujärvi

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Raanujärvi, Rahajärvi (Raahajärvi), Ranuanjärvi, Rapojärvi – Haukkajärvi, Rauhajärvi, Rautavesi (1), Rautavesi (2), Rehja – Nuasjärvi, Repovesi – Luujärvi, Riistavesi, Rikkavesi, Roine, Ruotsalainen, Ruovesi, Rutajärvi (1), Rutajärvi (2), Ruunaanjärvi, Ryökäsvesi – Liekune

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sääksjärvi (1), Sääksjärvi (2), Saanijärvi, Saarijärvi (1), Saarijärvi (2), Saarijärvi (3), Saarijärvi (4), Saimaa, Sälevä, Sapsojärvet, Saraavesi, Särkijärvi, Savivesi, Sevettijärvi, Simojärvi, Simpelejärvi, Sonkari – Riitunlampi, Sorsavesi, Suininki, Summasjärvi, Suolijärvi (1), Suolijärvi (2), Suolisjärvi, Suontee, Suontienselkä – Paasvesi, Surnujärvi, Suuri-Onkamo, Suuri-Pieksä, Suurijärvi, Suvasvesi, Synsiä, Sysmä (1), Sysmä (2), Syvänsi, Syväjärvi 108,[1] Syväri, Syysjärvi

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tallusjärvi, Tarjanne, Tohmajärvi, Toisvesi, Torsa – Pieni-Torsa, Tuusjärvi, Tyräjärvi, Tampaja

U[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ukonvesi, Uljua Reservoir, Ullavanjärvi, Unari, Unnukka, Urajärvi, Uurainen

V[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vaalajärvi, Vahvajärvi, Vajukoski basin, Vanajavesi, Vallonjärvi, Vanttausjärvi, Vaskivesi – Visuvesi, Vehkajärvi, Venetjoki Reservoir, Vesijako, Vesijärvi (1), Vesijärvi (2), Viekijärvi, Viiksinselkä, Viinijärvi, Virmajärvi (1), Virmajärvi (2), Vuohijärvi, Vuokalanjärvi, Vuokkijärvi, Vuontisjärvi, Vuosanganjärvi – Hyötyjärvi, Vuosjärvi, Vuotjärvi

Y[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ylä-Enonvesi, Ylä-Rieveli, Yli-Kitka, Yli-Suolijärvi

Ä[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ähtärinjärvi, Äkäsjärvi

Dhjetë liqenet më të mëdhenjë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Renditja Emri Sipërfaqja (km²)
Suur-Saimaa (1) 4,400
1 Saimaa 1,377.05
2 Päijänne 1,080.63
3 Inari 1,040.28
4 Pielinen 894.21
5 Oulujärvi 887.09
6 Pihlajavesi 712.59
7 Orivesi 601.30
8 Haukivesi 562.31
9 Keitele 493.59
10 Kallavesi 472.76

(1) Përfshin Saimaa, Pihlajavesi, Haukivesi, Puruvesi, Orivesi dhe Pyhäselkä midis disa liqeneve më të vegjël.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Commons: Liqenet e Finlandës – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale
  1. ^ Syväjärvi. Järviwiki Web Service. Retrieved 2014-02-25.