Lista e maleve të Alpeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e maleve të Alpeve është e përpiluar duke i rradhitur malet më të larta sipër dhe duke vazhduar me malet me lartësi më të vogël më poshtë.

Emri Vargu Shteti Lartësia (m)
Mont Blanc Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4808
Mont Blanc de Courmayeur Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4748
Dufourspitze Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4634
Ostspitze Alpet Penine Zvicra Zvicra 4632
Grenzgipfel Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4618
Nordend Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4609
Zumsteinspitze Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4563
Signalkuppe Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4554
Dom Alpet Penine Zvicra Zvicra 4545
Lyskamm Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4538
Weisshorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4505
Täschhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4491
Matterhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4478
Mont Maudit Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4465
Parrotspitze Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4432
Dent Blanche Alpet Penine Zvicra Zvicra 4357
Nadelhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4327
Grand Combin Alpet Penine Zvicra Zvicra 4314
Lenzspitze Alpet Penine Zvicra Zvicra 4294
Finsteraarhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4274
Mont Blanc du Tacul Mont Blanc Massif Franca Franca 4248
Stecknadelhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4241
Castor Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4228
Zinalrothorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4221
Hohberghorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4219
Grandes Jorasses Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4208
Alphubel Alpet Penine Zvicra Zvicra 4206
Rimpfischhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4199
Aletschhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4192
Strahlhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4190
Dent d'Hérens Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4171
Breithorn Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4164
Jungfrau Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4158
Bishorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4153
Aiguille Verte Mont Blanc Massif Franca Franca 4122
Aiguille Blanche de Peuterey Mont Blanc Massif Italia Italia 4112
Mönch Alpet Penine Zvicra Zvicra 4107
Barre des Écrins Alpet Dauphiné Franca Franca 4101
Pollux Alpet Penine Zvicra Zvicra, Italia Italia 4092
Pic Lory lpet Dauphiné Franca Franca 4086
Schreckhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4078
Ober Gabelhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4063
Gran Paradiso Alpet Graian Italia Italia 4061
Aiguille de Bionnassay Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4052
Fiescherhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4049
Piz Bernina Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 4049
Grünhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 4043
Allalinhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4027
Weissmies Alpet Penine Zvicra Zvicra 4023
Dôme des Écrins Alpet Dauphiné Franca Franca 4015
Dent du Géant Mont Blanc Massif Franca Franca, Italia Italia 4013
Lagginhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 4010
Piz Zupò Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 3995
Fletschhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 3993
Meije Alpet Dauphiné Franca Franca 3987
Gletscherhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3983
Piz Roseg Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 3973
Piz Scerscen Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 3971
Eiger Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3970
Grand Cornier Alpet Penine Zvicra Zvicra 3962
Pelvoux Alpet Dauphiné Franca Franca 3946
Bietschhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3934
Bellavista Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 3922
Ortler Alpet Ortler Italia Italia 3905
Piz Palü Vargu Bernina Zvicra Zvicra, Italia Italia 3905
Aiguille d'Argentière Mont Blanc Massif Zvicra Zvicra, Franca Franca 3902
Klein Matterhorn Alpet Penine Zvicra Zvicra 3883
Mont Blanc de Cheilon Alpet Penine Zvicra Zvicra 3870
Aiguille du Midi Mont Blanc Massif Franca Franca 3842
Monte Viso Alpet Cottian Italia Italia 3841
Mont Dolent Mont Blanc Massif Zvicra Zvicra, Italia Italia, Franca Franca 3820
Großglockner Hohe Tauern Austria Austria 3798
Wildspitze Alpet Ötztal Austria Austria 3774
Aiguille du Dru Mont Blanc Massif Franca Franca 3754
Piz Morteratsch Vargu Bernina Zvicra Zvicra 3751
Weißkugel Alpet Ötztal Austria Austria, Italia Italia 3739
Mont Vélan Alpet Bernese Zvicra Zvicra, Italia Italia 3727
Wetterhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3701
Silberhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3695
Monte Disgrazia Vargu Bregaglia Italia Italia 3678
Großvenediger Hohe Tauern Austria Austria 3674
Les Agneaux Alpet Hautes Franca Franca 3664
Blüemlisalp Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3661
Dammastock Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3630
Tödi Alpet Glarus Zvicra Zvicra 3620
Dôme de la Sache Mont Blanc Massif Franca Franca 3601
Olan Alpet Dauphiné Franca Franca 3564
Presanella Adamello-Presanella Italia Italia 3558
Adamello Adamello-Presanella Italia Italia 3554
Rochemelon Alpet Graian Franca Franca, Italia Italia 3538
Hochfeiler Alpet Zillertal Austria Austria, Italia Italia 3510
Zuckerhütl Alpet Stubai Austria Austria, Italia Italia 3507
Roche de la Muzelle Alpet Dauphiné Franca Franca 3465
Pointe Bazel Mont Blanc Massif Franca Franca 3440
Piz Kesch Vargu Albula Zvicra Zvicra 3418
Piz Linard Silvretta Zvicra Zvicra 3410
Rheinwaldhorn Alpet Lepontine Zvicra Zvicra 3402
Fluchthorn Silvretta Austria Austria, Zvicra Zvicra 3399
Piz Cengalo Vargu Bregaglia Italia Italia, Zvicra Zvicra 3367
Marmolada Dolomites Italia Italia 3344
Piz Buin Silvretta Austria Austria, Zvicra Zvicra 3312
Piz Badile Vargu Bregaglia Italia Italia, Zvicra Zvicra 3308
Lisenser Fernerkogel Alpet Stubai Austria Austria 3298
Monte Antelao Dolomites Italia Italia 3264
Dents du Midi Mont Blanc Massif Zvicra Zvicra 3257
Ankogel Hohe Tauern Austria Austria 3252
Wildhorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3248
Wildstrubel Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3243
Titlis Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3239
Dreiländerspitze Silvretta Austria Austria 3212
Diablerets Alpet Bernese Zvicra Zvicra 3210
Kitzsteinhorn Hohe Tauern Austria Austria 3203
Cima Tosa Grupi Brenta Italia Italia 3176
Rotgratspitze Alpet Stubai Austria Austria 3099
Pizzo di Coca Alpet Bergamo Italia Italia 3052
Sparrhorn Wallis Zvicra Zvicra 3020
Hoher Dachstein Dachstein Austria Austria 2995
Grand Pic de Belledonne Alpet Dauphiné Franca Franca 2977
Ahornspitze Alpet Zillertaler Austria Austria 2973
Schilthorn Alpet Bernese Zvicra Zvicra 2970
Schesaplana Rätikon Austria Austria, Zvicra Zvicra 2969
Zugspitze Wetterstein Austria Austria, Gjermania Gjermania 2962
Hochkönig Alpet Berchtesgaden Austria Austria 2941
Glärnisch Alpet Zvicerane Veri-Lindore Zvicra Zvicra 2920
Triglav Alpet Julian Flag of Slovenia.svg Sllovenia 2864
Hochgolling Schladminger Tauern Austria Austria 2863
Cima D'Asta Catena dei Lagorai Italia Italia 2847
Grand Tête de l'Obiou Dévoluy Franca Franca 2790
Polinik Hohe Tauern Austria Austria 2784
Coglians Alpet Carnic Italia Italia 2782
Montasch Alpet Julian Italia Italia 2753
Pointe Percée Vargu Aravis Franca Franca 2750
Birkkarspitze Karwendel Austria Austria 2749
Hochwanner Wetterstein Austria Austria, Gjermania Gjermania 2744
Roteck Schladminger Tauern Austria Austria 2742
Serles Alpet Stubai Austria Austria 2718
Watzmann Alpet Berchtesgaden Gjermania Gjermania 2713
Birnhorn Leoganger Steinberge Austria Austria 2634
Grauspitz Rätikon Lihtenshtajni Lihtenshtajni 2599
Sciliar Dolomites Italia Italia 2563
Grintovec Alpet Kamnik Flag of Slovenia.svg Sllovenia 2558
Großer Priel Totes Gebirge Austria Austria 2515
Säntis Alpet Zvicerane Veri-Lindore Zvicra Zvicra 2503
Col Nudo Dolomites Italia Italia 2471
Geierhaupt Seckauer Tauern Austria Austria 2417
Grigna Settentrionale Alpet Bergamo Italia Italia 2409
Zirbitzkogel Alpet Seetaler Austria Austria 2396
Westlicher Gamskogel Triebener Tauern Austria Austria 2386
Hochtor Alpet Ennstaler Austria Austria 2369
Niesen Alpet Bernese Zvicra Zvicra 2362
Grimming Grimming Austria Austria 2351
La Tournette Savoy Franca Franca 2351
Wilder Kaiser Kaisergebirge Austria Austria 2344
Cima Dodici Alpet Vicenza Italia Italia 2336
Monte Baldo Monte Baldo Italia Italia 2218
Pointe d'Arcalod Massif des Bauges Franca Franca 2217
Monte Bondone Dolomites Italia Italia 2180
Pilatus Alpet Bernese Zvicra Zvicra 2119
Chamechaude Chartreuse Franca Franca 2082
Schneeberg Alpet Limestone veriore Austria Austria 2076