Lista e ministrave të mbrojtjes në Maqedoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ministër i Mbrojtjes i Republikës së Maqedonisë së Veriut është ministri i cili e udhëheq ministrinë e mbrojtjes. Vlado Popovski dhe Vlado Buçkovski janë dy minsitra të vetëm të cilët kanë pasur dy mandate. Minsitri i cili ka qenë me periudhë më të shkurtë ka qenë Trajan Gocevksi, ndërsa ministri i cili ka qenë me periudhë më të gjatë ka qenë Vlado Popovski.

Ministrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri Prej Deri më
Trajan Gocevski 10 janar 1992 4 shtator 1992
Vlado Popovski (mandati i parë) 4 shtator 1992 21 dhjetor 1994
Blagoja Handzhiski 21 dhjetor 1994 29 maj 1997
Lazar Kitanovski 29 maj 1997 1 dhjetor 1998
Nikola Kljusev 1 dhjetor 1998 28 korrik 2000
Ljuben Paunovski 28 korrik 2000 13 maj 2001
Vlado Buçkovski (mandati i parë) 13 maj 2001 26 nëntor 2001
Vlado Popovski (mandati i dytë) 26 nëntor 2001 1 nëntor 2002
Vlado Buçkovski (mandati i dytë) 1 nëntor 2002 17 nëntor 2004
Jovan Manasievski 17 dhjetor 2004 26 gusht 2006
Lazar Elenovski 26 gusht 2006 27 korrik 2008
Zoran Konjanovski 27 korrik 2008 28 korrik 2011
Fatmir Besimi 28 korrik 2011 18 shkurt 2013
Talat Xhaferi 18 shkurt 2013 19 qershor 2014
Zoran Jolevski 19 qershor 2014 Në detyrë