Luga

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Luga

Luga (lugë) duhet të jetë fjalë e vjetër në shqip se haset edhe në fjalën lug dhe në gjuhet tjerë a ballkanike gllënjkë laffen : të bëj) është më origjinale Esswerkzeuge dhe dora e thjeshtë-krijimin modeluar. Edhe në një lugë, ka details : do të thotë rrjedhin dhe puppy (Laffan vërtetë), cik, apo amfiteatër lugë -- Zgavër për fluide, shpesh nga një tjetër Materiale prodhuar me një teknikë të ndryshme se kërcell.

Në shumë vende lugë deri shekullin 19 pranë thikë, por shpesh vetëm për prerje është përdorur, Esswerkzeug vetëm dhe zakonisht bërë nga druri. Lugë janë bërë Paleoliti Faqe veten - gdhendur prej kockave ose druri. Në Romën e lashtë ka qenë dy llojet e lugë, madhe ligula dhe kërmill të vogla. Fundit kishte një gjilpërë si bisht, që kur të hahet kërmijtë dhe Midhje një funksion hell, funksioni i Gabel kishte sot.