Lumi Visla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Visla

Visla (polonisht:Wisła) - është lumi më i gjatë në Poloni. Gjatësi e lumit është 1047 km ndërsa përfshinë një sipërfaqe prej 194 424 km2. Lumi Visla kalonë në mes të disa qyteteve të njohura Polake si: Varshava, Kraków dhe Gdańsk.