Lumi i Brodit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kanioni i Lumit Brod

Lumi i Brodit është një lumë i vogël i cili gjendet në fshatin Brod (Komuna e Sharrit) dhe paraqet një degë të Lumit të Plavës. Në lumin e Brodit, që nga viti 1956 është ndërtuar Hidrocentrali “Dikanca”.[1] Ky hidrocentral edhe pse ka funksionuar me kapacitet të vogël, megjithatë kishte një rol të veçantë për faktin se kishte ndikuar në elektrifikimin e territorit të Komunës së Sharrit (Dragashit) qysh nga viti 1965.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ https://www.ubt-uni.net/sq/studentt-e-ubt-s-vizituan-hidrocentralet-dikancs-1-dhe-2-dhe-eurokos/