Lista e lumenjve në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e lumenjve në Kosovë:

Lista[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri në gjuhën shqipe Emri në serbokroatisht Gjatësia Vendburimi Derdhet
Drini i Bardhë Beli Drim 122 km Radavc Lumi i Drinit
Lumi i Sillnicës Sitnica 90 km Ruboc Lumi i Ibrit
Lumi Llap Lab 76,8 km Kopaoniku Lumi i Sitnicës
Lumbardhi i Pejës Pećka Bistrica 62 km Mokna Drini i Bardhë
Morava e Binçës Binačka Morava 60 km Karadak Lumi i Moravës
Lumi i Klinës Klina 60 km Mali i Thatë Drini i Bardhë
Lumi i Lepencit Lepenac 53 km Oshlak Lumi i Vardarit
Lumbardhi i Deçanit Dečanska Bistrica 53 km Gjeravica Drini i Bardhë
Ereniku Erenik 51 km Malet e Junikut Drini i Bardhë
Lumi Drenica Drenica 50 km Bretenc (Carralevë) Lumi i Sitnicës
Lumi i Ibrit Ibar 42 km Hajla Lumi i Moravës
Lumi i Nerodimës Nerodimka 41 km Mali i Nerodimës Lumi i Lepencit
Lumi i Mirushës Miruša 35 km Malet e Carralevës Drini i Bardhë
Lumbardhi i Prizrenit Prizrenska Bistrica 34 km Srecka Drini i Bardhë
Lumi i Shtimes Štimska reka 26 km Malet e Carralevës Lumi i Vardarit
Lumi Krena Krena 23 km Krojet e Hasan Agës Ereniku
Lumi i Istogut Istočka reka 23 km Bjeshkët e Burimit Drini i Bardhë
Lumi i Plavës Pljavski Potok 21 km Guri i Zi Drini i Bardhë
Lumi i Lushtës Ljušta 19 km Lubovec Lumi i Moravës
Lumi i Prishtinës Prištevka 15 km Grashticë Lumi i Moravës
Lumi i Graçanicës Gračanka 15 km Badoc Lumi i Moravës
Lumi i Drenit Drenska reka 15 km Bellobrda Lumi i Ibrit
Lumi i Krylevës Krileva reka Krylevë Lumi i Moravës
Lumi i Remnikut Remniċka reka Gërgavicë Drini i Bardhë
Lumi i Restelicës Resteliċka reka Malet e Sharrit Lumi i Drinit
Lumi i Brodit Brodska reka Malet e Sharrit Lumi i Drinit
Lumi i Zhegrës Žegranska reka Karadak Lumi i Moravës
Lumi i Livoçit Livoċka reka Malet e Gollakut Lumi i Moravës
Lumi i Batllavës Batlavska reka Bërvenica Lumi i Llapit
Lumi i Tërstenës Trstenka Kopaonik Lumi i Ibrit
Lumi i Radikës Radika Malet e Sharrit Drini i Zi
Lumbardhi i Shalës Šaljska Bistrica Malet e Rrëzhanës Lumi i Moravës
Lumi i Smrekonicës Smrekoniċka Rekë - Rashan Lumi i Sillnicës
Lumi i Murzhicës Murżiċka Malet e Sharrit Lumi i Vardarit
Lumi i Studimes Studimska Skoçna Lumi i Sitnicës
Toplluha Topluga Krushicë Drini i Bardhë
Lumkuqi Slakovacka Sllakoc Lumi i Sitnicës
Lumi i Murgullës Murgula reka Shatorica Lumi i Llapit
Lumi i Kaçanollit Kacanolska reka Maja e Bajrakut Lumi i Llapit
Lumi Shqiptar Drini i Bardhë
Lumi i Sharticës Lumbardhi i Prizrenit
Lumi i Lubinjës Lumbardhi i Prizrenit

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]