Jump to content

Lumi i Shtimes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lumi i Shtimes është degë e majtë e lumit Sillnica, rrjedh nga malet e Carralevës në drejtim të Fushës së Kosovës. Formohet me bashkimit e lumit të Carralevës dhe lumit Topilla në afërsi të Shtimes. Ka një gjatësi prej rreth 26 km me sipërfaqe të pellgut 186 km2. Pas lumit Drenica, lumi i Shtimes është dega më e madhe e majtë e lumit Sillnica me të cilin bashkohet afër fshatit Rubockomunës së Lipjanit për të vazhduar në drejtim të Detit të Zi. [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kraja, Mehmet, red. (2018). "Fjalori Enciklopedik i Kosovës". (Encyclopedic Dictionary of Kosova). Vëll. 2. Prishtinë: Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës. fq. 1009. ISBN 9789951615846. OCLC 1080379844.