Mago

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Mago.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


Mago ishte emri i shumë personave në Kartagon antik. Të njohur janë :

  • "Babai" i fisit të Magonidëve, i cili në fund të shekullit 6 p.e.s. dhe në fillim të shekullit 5 p.e.s. nxuarr shumë gjeneral, shiko Mago I.
  • Një gjeneral në pjesën e parë të shekullit të 4 p.e.s., shiko Mago (gjenerali, 1)
  • Një gjeneral në pjesën e dytë të shekullit te 4 p.e.s., shiko Mago (gjenerali, 2)
  • Vëllau më i vogël i Hanibalit, shiko Mago Barkas
  • Një shkrimtarë në shekullin e 2 p.e.s., shiko Mago (Shkrimtarë)