Makrokozmosi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Makrokozmosi (grek μακροκόσμος - "μακρος" (makros) i madh, "κόσμος" (kosmos) - bote, gjithësi), ne kundërshtim me mikrokozmosin, është "bota e madhe" ose "gjithçka që është". Makrokozmosi përshkruan boten e madhe, qe pa mjetet ndihmese teknike, matematikes dhe mendimit te njeriut, s´mund te rroket. Saktësisht, makrokozmosi fillon ne horizont, ku njeriu ne te vërtete nuk mund t´a vëreje përkuljen e sipërfaqes se tokës. Makrokozmosi është gjithçka, qe ne baze te përmasës se tij, tejkalojnë mundësitë e rrokjes shqisore te njeriut, dhe qe s´mund te rroket pa mjete ndihmese.

Studimi i makrokozmosit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]