Makromolekula

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull. Makromolekulë quajmë molekulat që përbëhen prej disa deri qindramijë pjesë ndërtuse, dhe me një peshë relativisht e madhe (mbi 100 Da). Makromolekulat të shumtën e rasteve janë polimerë.

Makromolekula natyrale, Biomakromolekular, janë:
Makromolekulat artificiale janë: