Marka tregtare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Marka (anglisht: trademark) është çdo shenjë (simbol) që mund të prezantohet në mënyre grafike, sidomos fjalë, të përmbushur emrat e personave, vizatim, shkronja, shifra, forma të produkteve, tonalitete ngjyrash që identifikon një person, organizacion, kompani ose entitet governativ.

Marka tregtare është një tregues apo shenjë dalluese/e e një lloji që përdoret nga individët, organizatat apo personat tjerë juridik, për të identifikuar në mënyrë të veçantë llojin e shërbimeve/produkteve tek klientët dhe për të i dalluar ato shërbime/produkte nga shërbimet/produktet e entiteteve tjera. Marka tregtare është një lloj i pronësisë intelektuale dhe në mënyrë të veçantë përmban një emër, fjalë, frazë, logo, simbol, dizajn, pamje, apo një kombinim të këtyre elementeve.

Marka mund të jetë e regjistruar (®) ose mark për produktet e një organizacioni, kompani, entitet governativ ose personi (™).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]