Mary Ainsworth

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mary Ainsworth
Emri Mary Dinsmore Salter Ainsworth
Lindja 1 dhjetor 1913
Vendlindja Grendale Ohio
Vdekja 21 Mars 1999
Era Shekulli XX
Rajoni Psikolog Amerikan-Kanadez
Interesimet Atashimi

Mary Ainsworth (1 dhjetor 1913-21 Mars 1999), është psikologe zhvillimore amerikano-kanadeze e njohur për punimet e saja shkencore në atashimin e hershëm afektiv të foshnjave dhe për zhvillimin e teorisë së atashimit.