Mathematica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Mathematica
Zz.jpg
Përdoret për Algjeber kompjuterike
Faqja zyrtare Mathematica homepage

Mathematica është një program kompjuteri shume i përdorur ne fushat shkencore, inxhinierike dhe matematike. Origjinalisht u propozua nga Stefan Volfram dhe u zhvillua nga një grup matematikanesh dhe programuesish që ai i mblodhi dhe udhëhoqi. Programi prodhohet nga Wolfram Research.