Meristemat e ndërmjetme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Ky term përdoret për të treguar ato qeliza që ndahen në mënyre aktive larg meristemave të majës. Termi i ndërmjetëm mund të përdoret kur meristema gjendet e zhytur në inde të tjera pak a shumë të diferencuar. gjithashtu ato ndihmojne dhe ne zhvillimin e bimes.