MiKTeX

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

'MiKTeX' është një sistem shtypshkrimi për sistemet operativ Microsoft Windows dhe Linux që është zhvilluar nga Christian Schenk. Ai përbëhet nga një implementim i TeX dhe një bashkesi programesh të lidhura. MiKTeX siguron mjetet e nevojshme për të përgatitur dokumente duke përdorur Gjuhen markup TeX /LaTeX , si edhe një redaktor i thjeshtë tex (TeXworks).

Tipare të rëndësishme të MiKTeX janë aftësite e programit për të bere update vetë nga versione të reja të komponentëve të instaluar më parë si dhe paketave, dhe një proces i lehtë instalimin. Përveç kësaj, ajo mund të kërkojë përdoruesit nëse ata dëshirojnë të shkarkuar ndonjë pako që nuk janë ende të instaluara, por janë të kërkuara nga dokumenti aktual.

Versioni i tanishëm i MiKTeX është 2,8 dhe është në dispozicion në faqen kryesore 'MiKTeX'. Që prej 2,7 version MiKTeX ka mbështetje për XeTeX, MetaPost dhe pdfTeX dhe punon me Windows Vista.

MiKTeX është aktualisht ne punim per GNU / Linux, me një beta version në dispozicion për testim.

Shikoni gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]