Mikel Gjokaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mikel Gjokaj (lindur më 11 nëntor 1946, Krusheve te Madhe) artist i artit figurativ, shqiptar nga Kosova.

Mikeli mësimet e para i ndoqi në vendlindje ku edhe kreu fakultetin e arteve. Ne vitin 1975 mërgon jashtë vendit dhe ndalet në Rome. Aty vazhdon veprimtarin e vet artistike edhe sot (2010). Mikeli për veprat e tij kryesisht përdorë teknikën e vajit, akuarel, grafiken etj. Ekspozimet e punimve të tij janë bërë në hapësirën e botës shqiptare dhe jashtë sajë. Për këtë ka marr edhe kritika, për të cilat thuhet të jenë kryesisht pozitive. Kështu, Enzo Bilardello, kur fletë në përgjithësi për veprimtarin e Mikelit ndër tjera thotë:"kam qenë disa herë në shtëpinë e Gjokajt dhe, menjëherë, kuptova se nuk ka Romë. Nga cila do anë të shikoni, duket toka, e kultivuar ose jo, shihet qielli, shihen pemët dhe shtëpi të shpërndara, por nuk e gjen dot Romën, nuk ta kapin sytë por as ndjenjat. Atëherë pyeta vetveten, se Gjokaj nuk riprodhon vetëm botën e tij të origjinës, por kushtet më të mira dhe më të begata. Një botë në të cilën ka tri koordinata: toka, qielli, dhe arti"

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.