Jump to content

Mikromësimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mikromësimi është një koncept (nocion) didaktikë i cili nënkupton organizimin e procesit mësimor me grupe të vogla të nxënësve (zakonisht 5 - 6 nxënës) ose organizimin e mësimdhënies në leksione të shkurtëra në aspektin kohor (zakonisht 10 - 20 minuta) për një grup të vogël nxënësish e të cilët nuk mund të jenë studentë të tij ose të saj. Mikromësimi merret me njësi relativisht të vogla dhe aktivitete afatshkurtra mësimore. Termi përdoret gjithashtu edhe në fushën e mësimit elektronik dhe në fusha të ngjashme në kuptimin e proceseve mësimore në mjedise të ndërmjetësuara. Mikromësimi është një qasje holistike për mësimin dhe arsimin e bazuar në aftësi, i cili merret me njësi relativisht të vogla të të mësuarit. Mikromësimi i referohet mikroperspektivave të të mësuarit, arsimit, trajnimit dhe zhvillimit të aftësive.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Gassler, Gerhard; Hug, Theo & Glahn, Christian (2004): Integrated Micro Learning – An outline of the basic method and first results. In: Auer, Michael E. & Auer, Ursula (eds.): International Conference on Interactive Computer Aided Learning, ICL 2004, Sept. 29 – Oct. 1, 2004, Villach, Austria (CD-ROM).
  • Gstrein, Silvia & Hug, Theo (2005): Integrated Micro Learning during Access Delays. A new approach to second language learning. In: Zaphiris, Panayiotis (ed.): User-centered computer assisted language learning. Hershey: Idea Group Publishing, pp. 152–175.
  • Hagleitner, Wolfgang; Drexler, Arthur; Hug, Theo (2006). Evaluation of a prototypic version of Knowledge Pulse in the context of a management course. Paper presented at the Multimedia Applications in Education Conference, 2006, September 4–6, FH Joanneum, Graz, Austria.
  • Hug, Theo; Lindner, Martin; Bruck, Peter A. (eds.) (2006): Microlearning: Emerging Concepts, Practices and Technologies after e-Learning. Proceedings of Microlearning 2005. Innsbruck: Innsbruck University Press, 2006.
  • Weber, Charles M. (2003): Rapid Learning in High Velocity Environments. Ph.D. thesis, Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) / Cambridge (U.S.A.).