Minions (Despicable Me)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Minions janë krijesa të vogla, të verdha, cilindrike, të cilët kanë një ose dy sy. Ata janë personazhet e serisë Despicable Me. Ata njihen si vjedhës të skenës së filmit. Shpesh, ata flasin në një gjuhë të pakuptueshme, të quajtur Minionese, që kalon herë pas here në anglisht. Ata janë shumë fëmijë në disa mënyra, megjithatë ato duket se janë shumë inteligjente në aspekte të caktuara. Të gjithë minionët janë personazhe të mitur në Minions (me përjashtim të Kevin, Stuart dhe Bob), personazh kryesor në Despicable Me dhe Despicable Me 2 dhe karaktere mbështetëse në Despicable Me 3 (me përjashtim të Mel).

Ata janë krijesa impulsive me pak vetëkontroll, por me një çudi me sy të gjerë dhe një pafajësi të çuditshme që i shtyn ata të shikojnë dhe i bëjnë ata të relativueshëm. Ata mund të jenë bezdisës kur bëjnë ndërveprime të çuditshme me njerëz të tjerë, kafshë ose sende; ata janë gjithashtu të famshëm për gjuhën e tyre të dërdëllisur. Minionët kanë emra anglezë.

Për dallim nga shumica e mendimeve të tjera kriminale dhe doktrina e tyre e zakonshme e abuzimit të ithtarit të tyre, Gru shoqërohet me minionët. Ai me të vërtetë duket se i pëlqen ata dhe tregon vlerësim për punën dhe përkrahjen e tyre të palodhur. Ai madje duket se e njeh secilin prej tyre me emër.

Paraqitja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Minionët janë të verdhë dhe veshin doreza të zeza, çizme të vogla të zeza, syze metalike që strehojnë numrin e tyre të syve, dhe xhinse blu në përgjithësi me emblemën e Gru në anën e përparme.

Minionët posedojnë pak karakteristika fiziologjike shtesë; me një çarje dhe një lëkundje, ato mund të dyfishohen si shkopinj shkëlqimi për aktivitete në errësirë, siç janë kalimi nëpër kanalet e ventilimit. Ata gjithashtu mund të mbijetojnë pa ajër, pasi një shihet në hapësirën e jashtme pa oksigjen në Despicable Me.

Megjithëse ka disa qindra minione, ekzistojnë vetëm rreth dyzet e tetë kombinime të mundshme të lartësisë dhe ndërtimit (të shkurtër dhe topolak, të mesëm, të gjatë dhe të hollë), flokët (gumëzhitje të gjata, prerje të shkurtra, buzëqeshje, të krehura, të përhapura) , tullac, dhe një apo dy sy. Minionët me një sy janë gjithmonë pothuajse të gjithë të vegjël, megjithëse një minion i gjatë me një sy paraqitet në një vepër arti promovuese.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ata janë besnikë të ashpër ndaj Gru dhe Dr. Nefario dhe jashtëzakonisht të etur për të kënaqur, duke ndihmuar me dëshirë për ndonjë plan të keq, por në të njëjtën kohë ata janë miqësorë dhe dashamirës. Pavarësisht se janë me mendje relativisht të thjeshtë, ata janë të aftë të ndërtojnë armë, të përdorin ato, të përdorin kompjuterë dhe madje edhe të drejtojnë.

Ata shprehen kryesisht përmes veprimeve, e jo me fjalët: "gjuha" e tyre, Minionese, është mjaft themelore, ata flasin në një mënyrë të çuditshëm të kombinuar me gjuhë të ndryshme njerëzore. Prandaj, gjuha e tyre është e pakuptueshme për shumicën e njerëzve, megjithëse ata e kuptojnë gjuhën angleze. Është gjithashtu e mundur që të izolohen elementet e japonezëve nga modelet e tyre të të folurit.

Minionët i pëlqejnë bananet dhe mollët (ose "bythëzat", siç i quajnë ata), dhe shikimi i vetëm i një prej këtyre frutave mund të rezultojë në një kaos të plotë. Ata gjithashtu gëzojnë arte të bukura dhe gjejnë ndonjë gjë që ka të bëjë me mollaqe jashtëzakonisht qesharake. Ka pak gjëra që këta të vegjël nuk i shohin qesharake. Ata pëlqejnë të provojnë gjëra të reja dhe me sa duket ata gjithashtu i pëlqejnë patatet. Nuk e pëlqejnë të mos jenë të sigurt për veten e tyre, dhe kur Gru lë pyetje pa përgjigje. Ndjesia e tyre e humorit është disi fëminore, nëse jo pa kuptim, duke qeshur nga tingujt e flluskave në një filtër uji, duke skanuar prapanicën e tyre në një aparat kopjimi dhe kur përmenden fjalë të tilla si "fund" ose "prapanicë".

Minionët gjithashtu kënaqen të luajnë, veçanërisht me Agnes, Edith dhe Margo, siç shihet në skenën e luftimit të letrës higjienike.

Gjuha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Minionese (gjuha e minionëve) ose ndryshe gjuha e bananave është gjuha që flasin Minionët. Minionese duket të jetë një gjuhë poliglote, e cila huazon fjalë dhe - siç janë ato - rregulla gramatikore nga shumë gjuhë të ndryshme. Minionese përmban disa elemente të anglishtes, me fjalë si "Banana", "Bapple" (mollë, në thelb "Apple" me "B"), dhe "Potato". (Minionët janë veçanërisht të fiksuar me ushqimin.)

Përveç kësaj, Minionese gjithashtu përmban fjalë nga gjuhë të tjera të tilla si spanjisht, italisht, kinezisht, filipinisht (Tagalog), frëngjisht dhe rusisht, duke përfshirë fjalët me tingëllim spanjoll si "para tú" (afërsisht "për ju") dhe "la bōda" ( "dasma"), frëngjisht (poulet tikka masala, et pis c'est tout, afërsisht "pule tikka masala, dhe kjo është gjithçka"), fjalë ruse si "да" (Dä, "po"), japonisht (kan-paj /乾杯, duke përkthyer në "brohoritje"), fjalë koreane si "Hana (하나), Dúl (둘), Sae (Nga Set [셋]" që do të thotë "Një, Dy, Tre") dhe kur Bob falenderon Mbretëreshën për kurorë për lodrën ari, ai përdorë fjalë Terima Kasih që në indonezisht dhe malaj përkthehet "falemniderit". Në Minions, nga minionët u dëgjuan fjalë të reja Minionese, të tilla si "Trōpa" në Tagalog dhe Spanjisht që do të thotë një grup miqsh. Gjithashtu, disa fjalë të tilla si "Papōj" (lodër) janë unike për Minionese.

Asnjë personazh jo-Minion është dëgjuar ndonjëherë të flasë drejtpërdrejt Minionese, megjithëse disa personazhe (më së shumti Gru) mund ta kuptojnë gjithsesi. Minions gjithashtu mund të kuptojnë anglisht, megjithëse asnjëri prej tyre nuk është dëgjuar ndonjëherë ta flasë atë. Të gjithë fjalë e gjuhës së minionëve e dëgjuar në filma janë krijuar dhe shprehur nga Pierre Coffin dhe Chris Renaud, regjisorët e filmave Despicable Me.

Siç shihet në Despicable Me 3, Gru ka një fjalor të Minionese, por ai në të vërtetë nuk është i mirë për t'i folur ata, dhe kur ai përpiqet, Minionët shpërthejnë duke qeshur me fjalët e tij.

Emrat e Minionëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Meqenëse ka mjaft shumë minione, vetëm disa prej tyre përmenden në filmat vizatimor dhe mediat e tjera; Bob, Carl, Dave, Jerry, John, Kevin, Mark, Phil, Stuart, Tim, Donnie, Lance, Tom, Ken, Mike, Chris, Eric, Henry, Norbert, Tony dhe Mel.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Minionët paraqiten në lojën Minion Rush dhe Minions Paradise.
  • Sipas Pierre Coffin, ka mbi 900 minione.
    • Në posterin teatral të 'filmit të dytë, tregon se ka të paktën 10.400 minione.
  • Megjithëse pa qëllim, emrat e dy minione, Tom dhe Jerry mund të jenë një referencë me filmin vizatimor Tom & Jerry.
  • Minionët janë fizikisht të pathyeshëm dhe të pavdekshëm. Në filmin Minions, kur Stuart, Bob dhe Kevin u torturuan në raft, trupat e tyre ishin në gjendje të shtriheshin lehtësisht; në të tre filmat, ata janë goditur nga objekte të ndryshme në trupin e tyre, kokat e tyre mbetën në një kavanoz, etj. dhe nuk patën ndonjë efekt të keq.