Miss

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Miss (sqt. zonjusha) është një titull, tipikisht që përdoret për një grua të pa martuar, fjala Miss vjen nga gjuha angleze.

Në kohën moderne kjo fjalë përdoret edhe për Miss-zgjedhje dhe si titull i fituesës, si p.sh. Miss Kosova, Miss Shqipëria ose Miss Bota.