Jump to content

Mitralozi i përgjithshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mitralozat e tipit MG-42 për qëllime të përgjithshme në konfigurimin e dykëmbëshit dhe trekëmbëshit. Trekëmbëshi i gjatë në të djathtë është për përdorim kundërajror.

Një mitraloz me qëllime të përgjithshme (GPMG) është një mitraloz i ftohur me ajër, zakonisht me rrip, i cili mund të përshtatet në mënyrë fleksibël për role të ndryshme taktike për mitralozë të lehtë dhe të mesëm. Një GPMG zakonisht përmban një dizajn fuçi me ndryshim të shpejtë të kalibruar për fishekë të ndryshëm me fuqi të plotë, si p.sh. 7.62×51mm NATO, 7.62×54mmR, 7.5×54mm frëngjisht, 7.5×55mm zviceran dhe 7.92×57mm Mauser, dhe të jetë i konfiguruar për montim të ndryshëm për platformat stabilizuese nga dykëmbëshet dhe trekëmbëshet te automjetet, avionët, varkat dhe fortifikimet, zakonisht si një armë mbështetëse e këmbësorisë ose armë automatike e skuadrës.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]