Mitralozi M60

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mitralozi, Kalibër 7.62mm, M60.

M60-ta, zyrtarisht Mitralozi, Kalibër 7.62mm, M60, është një familje mitralozash me qëllime të përgjithshme amerikanë që gjuajnë fishekë 7.62×51mm NATO nga një rrip shpërbërës i lidhjeve M13. Ekzistojnë disa lloje municionesh të miratuara për përdorim në M60, duke përfshirë fishekë me top, gjurmues dhe forca të blinduara.

Ai u miratua në vitin 1957 dhe u lëshua për njësitë duke filluar nga viti 1959. Ai ka shërbyer me çdo degë të ushtrisë amerikane dhe ende shërben me forcat e armatosura të shteteve të tjera. Prodhimi dhe përmirësimi i vazhdueshëm i tij për blerje ushtarake dhe komerciale vazhdon në shekullin e 21-të, megjithëse është zëvendësuar ose plotësuar në shumicën e roleve nga dizajne të tjera, veçanërisht mitralozi M240 në shërbimin amerikan.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]