Mjekra e zeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mjekra e zezë (ang. Blackbeard, real name Edward Teach)

Edward Teach i njohur me mirë si "Mjekra e Zezë" ishte pirati anglez me i rrezikshmi gjat ne fund te shekullit XVII dhe ne fillim te shekullit XVIII.

Mjekra e Zezë apo Edward Teach qe ne fillim grabiti nje anije franceze tregtare,kjo ishte anija e pare qe grabiti Teach.Këtë anije e quajti "Hakmarrja e Mbretëreshës Ann". Edward Teach mori emrin "Mjekra E Zezë" sepse ai kishte nje mjekër te gjatë dhe ë zezë,gjithashtu ai kishte një pamje të frikshme.Ne kapelen e tij gjindeshin dy fije floku te elektrizuara për ti friksuar armiqtë e tij.Edward Teach apo "Mjekra e Zezë me anijen e tij "Ann" udhëtoi ne Karolinën Jugore në Amerikë ku themeloi një aleancë.Pas sukseseve te papara te tij ne Karolinen Jugore guvernatori i Virxhinias,Alexander Spotswood u friksua nga Mjekra e Zezë.Alexander Spotswood beri një parti ushtaresh qe ta rrethekonte apo ta zinte në kurth Mjekren e Zezë. Me 22 nentor 1718 po atë ditë Mjekër Ziun e rrethuan me burrat e tij dhe e vranë.

Kjo ishte historia me e shkurtër e Edward Teach apo "Mjekra e Zezë"