Monedha 100 Lekë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Prerja 100 Lekë emetim i vitit 2000..jpg
Prerja 100 Lekë emetim i vitit 2000 (Pamja e prapme).jpg

Monedhë e lëshua në qarkullim nga Banka e Shqipërisë në vitin 2000 (aktuale).

Pamja e përparme :
Ka vlerën nominale, si dhe një mbushje artistike me degë në formë kurore.
Pamja e prapme :
Ka Teutën, Mbretëreshën Ilire, shoqëruar me mbishkrimin "Republika e Shqipërisë" dhe vitin e shtypit të monedhës, 2000.
Vlera :
100 Lekë
Pesha :
6,700 g
Diametri :
24,75 mm
Materiali :
Cu Ni25/Cu Al6 Ni2
Ngjyra :
rrethi i bardhë, mesi i verdhë
Forma :
e dhëmbëzuar
Hedhur në qarkullim :
1 shtator 2000

Shiko dhe këtë[redakto | përpunoni burim]