Monedhat sipas viteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

1920[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2 Franga (1926) 2 Franga viti 1926 (A).jpg 2 Franga viti 1926 (B).jpg
5 Franga (1926) (varjanti i parë)
5 Franga (1926) (varjanti i dytë)
5 Franga Ari monedhë (1926) 5 Franga Ari monedhë viti 1926.JPG
20 Franga (1926) 20 Franga viti 1926.jpg
100 Franga (1926) (varjanti i parë)
100 Franga (1926) (varjanti i dytë)
100 Franga (1926) (varjanti i tretë)
100 Franga Ari monedhë (1926) 100 Franga Ari viti 1926.JPG
5 Qindar Leku (1926) 5 Qindar Leku viti 1926.JPG
10 Qindar Leku (1926) 10 Qindar Leku viti 1926.JPG
1/4 Leku (1926) Lek viti 1926..JPG
1/2 Lek (1926) Lek viti 1926.jpg
1 Lekë (1926) Picture1.png
10 Qindar Leku (1926) (varjanti i dytë)
1/4 Leku (1927) Lek viti 1927.jpg
1 Lek (1927)
1 Frang Ar (1927) 1 Frang Ar viti 1927.jpg
2 Franga Ar (1927) 2 Franga Ar viti 1927.JPG
10 Franga Ar (1927) 10 Franga Ar viti 1927.JPG
20 Franga Ar (1927) 20 Franga Ar viti 1927.JPG
100 Franga (1927) (varjanti i parë)
100 Franga (1927) (varjanti i dytë)
100 Franga (1927) (varjanti i tretë)
100 Franga Ar (1928)

1930[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1/2 Leku (1930)
1 Lek (1930)
1/2 Lek (1931) Lek monedhë viti 1931.JPG
1 Lek (1931)
1 Qindar Ar (1935) 1 Qindar Ar viti 1935.JPG
2 Qindar Ar (1935) 2 Qindar Ar viti 1935.JPG
1 Frang Ar (1935)
2 Franga Ar (1935) 2 Franga Ar (1935).JPG
1 Frang Ar (1937) 1 Frang Ar (1937).JPG
1 Frang Ar përkujtimore (1937)
2 Franga Ar (1937)
20 Franga Ar përkujtimore (1937)
100 Franga Ar (1937) 100 Franga Ar (1937).JPG
20 Franga Ar (1938)
20 Franga Ar përkujtimore (1938) 20 Franga Ar përkujtimore viti 1938.JPG
50 Franga Ar (1938) 50 Franga Ar (1938).JPG
100 Franga Ar (1938)
100 Franga Ar përkujtimore (1938) 100 Franga Ar përkujtimore viti 1938.JPG
0.20 Lekë (1939)
0.50 Lekë (1939)
1 Lek (1939)
2 Lekë (1939)
5 Lekë (1939)
10 Lekë (1939)

1940[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

0.05 Lekë (1940)
0.10 Lekë (1940)
0.50 Lekë (1940)
0.20 Lekë (1941)
1/2 Leku (1947)
1 Lek (1947)
2 Lekë (1947)
5 Lekë (1947)

1950[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1/2 Leku (1957) Leku viti 1957.JPG
1 Lek (1957) 1 Lek viti 1957.JPG
2 Lekë (1957) 2 Lekë viti 1957.JPG
5 Lekë (1957) 5 Lekë viti 1957.jpg

1960[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

5 Qindarka (1964) 5 qindarka 1964.jpg
10 Qindarka (1964) 10 qindarka 1964.jpg
20 Qindarka (1964) 20 qindarka 1964.jpg
50 Qindarka (1964) 50 qindarka 1964.jpg
1 Lek monedhë (1964) 1 Lek monedhë viti 1964.JPG
5 Lekë përkujtimore (1968)
10 Lekë përkujtimore (1968)
20 Lekë përkujtimore (1968) 20 Lekë viti 1968.JPG
50 Lekë përkujtimore (1968)
200 Lekë përkujtimore (1968) 200 Lekë viti 1968.JPG
500 Lekë përkujtimore (1968) 500 Lekë viti 1968.JPG
5 Qindarka (1969) 5 qindarka 1964.jpg
10 Qindarka (1969) 10 qindarka 1964.jpg
20 Qindarka (1969) 20 qindarka 1964.jpg
50 Qindarka (1969) 50 qindarka 1964.jpg
1 Lek përkujtimore (1969) 1 Lek viti 1969..JPG
10 Lekë përkujtimore (1969) 10 lekë viti 1969.JPG

1980[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

5 Lekë përkujtimore (1987) 5 Lekë viti 1987.JPG
50 Lekë përkujtimore (1988)
100 Lekë përkujtimore (1988)
5 Qindarka (1988) 5 qindarka 1964.jpg
10 Qindarka (1988) 10 qindarka 1964.jpg
20 Qindarka (1988) 20 qindarka 1964.jpg
50 Qindarka (1988) 50 qindarka 1964.jpg
1 Lek monedhë (1988) 1 Lek viti 1988.jpg
2 Lekë (1989) 2 Lekë.jpg
2 Lekë përkujtimore (1989) 2 Lekë përkujtimore (1989).jpg

1990[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

5 Lekë (1995) 5 Lekë viti 1995.JPG
1 Lek (1996) 1 Lek viti 1996.jpg

2000[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

100 Lekë (2000) 100 lek 2000 para.jpg 100 lek 2000 prapa.jpg
50 Lekë (1996 dhe 2000) 50 lekë viti 1996 dhe 2000.jpg50 lekë viti 1996 dhe 2000 pjesa e prapme.jpg
20 Lekë (1996 dhe 2000) 20 Lekë viti 2000.jpg
10 Lekë (1996 dhe 2000)
5 Lekë (1995 dhe 2000)
50 Lekë monedhë (2003) 50 Lekë viti 2003.jpg
50 Lekë monedhë Jeronim De Rada (2003) 50 Lekë monedhë viti 2003.jpg
50 Lekë (2004) 50 Lekë viti 2004.jpg
10 Lekë (2005) 10 lekë viti 2005.jpg
10 Lekë monedhë (2005) 10 Lekë monedhë viti 2005.JPG

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]