Mount Kisco

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mount Kisco, New York City

Mount Kisco është një komunitet që është një fshat dhe një qytet në Wetchester Contry, New York, Shtetet e Bashkuara. Qyteti i Malit Kisco është brenda kufijve të fshatit. Popullsia ishte 10.887 në regjistrimin e 2010-ës.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mount Kisco në muajin tetor 2013

Mali i Mount Kiscos është themeluar në vitin 1875 dhe ishte pjerësisht në qytetet e Bedford dhe Kalaja e Re. Në vitin 1978, fshati kishte zgjedhur për t'u bërë një qytet në të drejtën e vet dhe u bashkua me disa fshatra në shtetin që kanë bërë një zgjedhje të tillë.

Mount Kisco Kompleksi i komunës është shtuar në Regjistrimin Kombëtar i Placës Historike në vitin 1997. Merestead, varrezat e Shën Markut, dhe Metodist kisha e Bashkuar dhe famullitarit janë të listuar gjithashtu.

Gjeografia dhe Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas Zyrës së regjistrimit të Shtetet e Bashkuara të Amerikës, fshati ka një sipërfaqe totale prej 3.1 kilometra katrorë (8.1), gjithë atë të tokës.

Mount Kisco shtrihet brenda zonës së lagësht klimës kontinentale, duke përjetuar katër sezonët e dallueshme. Dimri është i ftohtë vera është e ngrohtë e lagësht dhe pranverë janë të ftohtë dhe të butë.

Demografikët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Që nga viti 2000 Shtetet e Bashkuara Censusit ka pasur 9983 persona, 3993 ekonomi familjare dhe 2447 familjet që jetojnë në fshat.Dendësia e popullsisë ishte 3,194.0 persona për milje katror (1,231.5 / km²). Ka pasur 4.103 njësi banimi në një dendësi mesatare prej 1,312.7 për milje katror (506,1 / km²).Numri i madh i bizneseve të vogla, dyqane të shitjes me pakicë, dhe zyrat financiare dhe mjekësore shtohet popullsinë ditës në më shumë se 20.000.Kozmetikë racial i fshatit ishte 77,79% White, 5,99% African American, 0,28% Gjuha amerikane, 4,24% aziatike, 9,03% nga racat e tjera, dhe 2,67% nga dy ose më shumë gara. 24,54% e popullsisë ishin Hispanic ose Latino e çdo race. Ka qenë 3993 ekonomi familjare, nga të cilat 30,2% kishin fëmijë nën moshën 18 vjeç që jetojnë me ta, 45,3% ishin çifte të martuara që jetojnë së bashku, 11,6% kishte një zot shtëpie femër pa burrin të pranishëm, dhe 38,7% ishin jo-familje. 31,7% e të gjitha familjeve ishin të përbërë nga individë dhe 10.0% kishin dikë që jeton i vetëm i cili ishte 65 vjeç ose më të vjetër.

Madhësia mesatare e familjes ishte 2,49 dhe madhësia mesatare e familjes ishte 3,09. Në fshatin popullsia u përhap me 22,1% nën moshën 18, 7,3% 18-24, 37,0% 25-44, 21,6% 45-64, dhe 11,9% që ishin 65 vjeç ose më të vjetër.Mosha mesatare ishte 36 vjet. Për çdo 100 femra ka pasur 98,8 meshkuj. Për çdo 100 femra moshës 18 dhe mbi, kishte 94,7 meshkuj. Të ardhurat mesatare për një familje në fshat ishte 55.420 $, dhe të ardhurat mesatare për një familje ishte 68.219 $. Meshkujt kishte një të ardhura mesatare prej $ 45,428 kundrejt 40.040 $ për femrat.Të ardhurat për frymë për fshatin ishte 32.424 $. Rreth 7.4% e familjeve dhe 10,5% e popullsisë ishin nën nivelin e varfërisë, duke përfshirë 11,0% të atyre nën moshën 18 dhe 13,8% të atyre moshës 65 ose mbi. Mount Kisco është socioeconomically të ndryshme. Edhe pse shumica e banorëve janë të mesme për të profesionistëve të sipërme të klasës së mesme, Mount Kisco është shtëpi për një numër të konsiderueshëm të emigrantëve të klasit të punuar hispanike cilët kryesisht banojnë në thelbin qendër të qytetit. Contrastingly, zvarrisës pasuri dhe ferma e kuajve do të gjenden më larg larg nga qendra e qytetit. Dhjetëra vlerë miliona dollarë, këto prona janë herë pas here të natyrës historike, shumë janë që nga shekujt e parë 20 ndjerit 19 dhe. Këto rrugë të vendit, livadhet dhe kodrat baritor kodrina shpesh janë teknikisht brenda Bedford fqinje, ndonëse ata ndajnë kodin zip dhe pas zyra Mount Kisco-së.

Banorët në këtë zonë të mbivendosjes mund të përdorni ose një Bedford qoshe apo Mount Kisco adresën postare. Strehimi në malin KISCO është jashtëzakonisht e larmishme, e përbërë nga ndërtesave të banimit, bashkë-ops, condominiums, townhomes, shtëpitë tipike periferike, McMansions, kolonët historike dhe Victorians, dhe pronat multimillion dollarit. Si qendër tregtare e Veriut Westchester, shumë prej dyqaneve Mount Kisco s dhe restorante të kujdesem për një klientelë të pasur dhe të përfshijë butiqe projektuesi veshje, bizhuterive luksoze, dekor në shtëpi, dhe eateries modës. Përveç kësaj, shtëpitë Mount Kisco zinxhirët kombëtare të tilla si i synuar, Gap, Staples, dhe të tjerët, më me vendndodhjen e tyre vetëm në këtë zonë.